Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPunjenje i servis klima uređaja u automobilu u pola cijene – za samo 169 kuna!

Punjenje i servis klima uređaja u automobilu u pola cijene – za samo 169 kuna!


Kolege s Automoto-portala napisali su zanimljiv i koristan članak o klima uređajima, nadopuni plina i servisu. S obziorm na vruće dane, svakako preporučujemo ne čitati nego proučiti!

Važnost klima uređaja obično spoznamo tek kada vanjska temperatura prijeđe 30 stupnjeva i kad shvatimo da naš klima uređaj nedovoljno ili uopće ne hladi. Kako bi riješili takvu situaciju Bertol automobili nude akciju za poseban servis klima uređaja.

Svaki klima uređaj u automobilu za svoj rad u novijim vozilima koristi specijalan ekološki plin i ulje koje podmazuje sustav, koji se s vremenom troše i tada dolazi do postupnog slabljenja ili potpunog prestanka hlađenja prostora u automobilu. Izostanak plina i ulja uzrokuje sitna oštećenja u kompresoru, što može uzrokovati veće kvarove na sustavu.

Kako bi se izbjegao takav scenarij preporuča se redovna godišnja kontrola klima uređaja i otprilike svake dvije godine nadopuna i recikliranje plina. Tijekom tog postupka sustav se spaja na specijalan uređaj koji izvlači postojeći plin i ulje iz sustava, reciklira ga i potom vraća u sustav uz eventualnu nadopunu ukoliko postoji potreba za njom. U svaki sustav ide određena količina plina i ulja, a to ovisi o modelu automobila. Ukoliko se stavi više plina od propisane količine, sustav neće pravilno raditi.

Kompletan servis klima uređaja po akcijskoj cijeni od 169 kuna uključuje kontrolu količine plina, nadopunu plina u sustav do 300 grama, kontrolu visokog i niskog tlaka u sustavu, kontrolu izlazne temperature rashlađenog zraka u kabini i kontrolu filtera peludi. Također, preporuča se povremena dezinfekcija i pročišćavanje kompletnog ventilacijskog sustava, čija cijena iznosi 246 kuna. Sve dodatne informacije možete dobiti na broju telefona 01/ 6222 228 ili na www.bertol-automobili.hr.

Izvor: Automoto-portal.hr