Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPSA Citroen Peugeot Innovation Day 2013 – na danu invacija prezentirani automobili budućnosti

PSA Citroen Peugeot Innovation Day 2013 – na danu invacija prezentirani automobili budućnosti


Sigurno se i vi koji ovo čitate pitate kakvi nas automobili očekuju u bliskoj budućnosti. Svoju viziju novih tehnologija predstavili su u PSA grupaciji koju čine francuski Citroen i Peugeot na “Danu inovacija”.

“Proces razvoja automobila vrlo brzo napreduje u promjenjivom okruženju. U 2012. godini PSA Peugeot Citroën grupacija bila je europski lider u ponudi vozila s niskom emisijom, s najnižom razinom emisije CO2 na tržištu. U PSA Peugeot Citroën centru predstavljamo inovacije kao odgovor na izazove buduće mobilnosti. Danas pokazujemo rješenja za vozila koja će odgovoriti na nova očekivanja kupaca, još više vodeći računa o okolišu.”

Ovom porukom, Guillaume Faury, potpredsjednik odjela za Istraživanje i razvoj PSA Peugeot Citroëna, pozdravio je 100 ključnih ljudi iz poslovnog i političkog okruženja, partnera i novinara u Automotive Design Network (ADN) dizajnerskom centru PSA Peugeot Citroëna u Velizyu u Francuskoj, na Danu inovacija.

Tokom ovog događanja, gosti su imali priliku otkriti nekoliko novih tehnologija razvijenih od strane PSA Peugeot Citroëna, koje bi trebale odgovoriti na izazove budućnosti, uključujući urbanizaciju, klimatske promjene, trendove u načinu korištenja vozila i transporta potencijalnih kupaca.

Prije svega, Grupacija je organizirala svjetsku premijeru revolucionarne tehnologije Hybrid Air, benzinskog hibridnog sustava s komprimiranim zrakom.

Tokom press konferencije, Philippe Varin, Predsjednik PSA Grupacije, Guillaume Faury, potpredsjednik odjela za Istraživanje i razvoj, Philippe Bouyoux, zamjenik povjerenika za investicijske projekte Francuske i François Loos, predsjednik francuske Agencije za upravljanje okolišem i energijom (ADEME), otkrili su novi tip hibridnog pogonskog sustava Hybrid Air. Ova inovativna tehnologija, koja kombinira benzinski motor i komprimirani zrak, predstavlja ključni korak prema razini potrošnje od samo 2l/100 km do 2020. godine.

Također, predstavljena su i druga rješenja dostupna od 2013. godine na modelima Peugeot i Citroën:

EMP2: Nova modularna platforma PSA Peugeot Citroën
Nova generacija platforme Efficient Modular Platform 2 (EMP2) pruža efikasna rješenja u pogledu modularnosti, opremljenosti i smanjenja emisija CO2.

Selective Catalytic Reduction (SCR): inovativna tehnologija za eliminaciju emisija štetnog dušika u dizelskim motorima
Od 2013. godine, PSA Peugeot Citroën lansirat će SCR da bi zadržao svoje liderstvo u efikasnosti dizelskih motora i smanjio emisije štetnog dušika na razinu benzinskih motora. Ova jedinstvena tehnologija omogućit će eliminaciju NOx i smanjenje potrošnje goriva (za 2 do 4 % u odnosu na Euro5).

Eco Hybrid: Korištenje ove tehnologije u benzinskim i dizelskim verzijama B, C i D segmenta, smanjit će emisije CO2 za 15 g i smanjiti potrošnju goriva za 15%.

Dedicated Exhaust Gas Recirculation System (EGR): inovativno rješenje za smanjenje potrošnje benzinskog motora
Ova inovacija služi za poboljšanje efikasnosti benzinskog motora i značajno smanjenje potrošnje.

Hydole: uglavnom električni hibridni demonstrator
Grupacija i njeni partneri razvili su plug-in hibridni demonstrator koji služi da potencijalni korisnici probaju električni način vožnje, domet, udobnost i dostupnost.

VelV: lagano gradsko električno vozilo
VelV je lako električno vozilo napravljeno da udovolji vozačkim potrebama u gradovima i predgrađima, s rekordno malom potrošnjom od 85 Wh/km.