Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaVremeplovPrvi i pravi BMW serije 6 – bavarska igračka za velike dečke

Prvi i pravi BMW serije 6 – bavarska igračka za velike dečke


BMW serije 6 rijedak je automobil na našim cestama…šteta, jer je jedan od najboljih automobila ovog proizvođača…

Kada pored prosječnog BMW-ovog fana prođe prva generacija 6-ice, oraganizmom istog, počinju se događati čudne stvari. Dlanovi mu se toliko počinju znojiti da dolazi do dizanja parketa, a izraz lica me podsjeća , na onaj Antonya Hopkinsa u filmu „Kad Jaganjci utihnu“. Tu čudnu pojavu ne bi okarakterizirao kao manijakalnost ili zaljubljenost, već kao rast testosterona i pobuđivanje animalnih pobuda koje čuče u
svakom muškarcu.

Razlog animalnih pobuda vidim u zakošenoj prednjoj masci 6-ice koja neodoljivo podsjeća na razjapljene ralje morskog psa iliti „ajkule“. Tu životinju može se okarakterizirati raznim pridjevima, ali se nikako ne može nazvati mezimcem i nije baš prikladna za maženje i igranje, prvenstveno što čeka prigodni trenutak da te zagrize tako da „ne valjaš ni Bogu, ni ljudima.“

BMW 6-ica je pravi primjerak GT automobila. Sam naziv klase u koju spada ovaj automobil govori o tome za što je namijenjen. GT automobili su „Grand Tourers“, veliki kupei namijenjeni za bezbrižan prelazak velikog broja kilometara, a istodobno maze putnike udobnošću, luksuzom i sportskim performansama. Proizvodila se u BMW-ovim pogonima, iako je prvih godinu i pol silazila s proizvodnih traka Karmanna. Karmann je kasnije ostao dobavljač čelične šasije za ovu 6-icu.

BMW 6 04

BMW 6-ica je krajem 70-ih bio reprezentativni model ove bavarske tvrtke, a od njega je veći bio jedino model 7. Dizajnirao ga je Paul Bracq, a posao je napravio i više nego dobro. Ovo je zasigurno jedan od najljepših velikih kupea, usuđujem se reći, ikad proizvedenih. Bavarci su imali pretenzije i za osvajanje američkog tržišta, zato se koriste neki dizajnerski elementi pogodni za to podneblje. Ovdje mislim na žmigavce i velika stražnja svjetla.

BMW 6-ica se počela proizvoditi 1976.godine. Dolazila je u dvije motorne inačice s oznakama 630CS i 633CSi. Prva je bila opremljena sa rasplinjačem i iz 3 litre je izvlačila 184Ks, dok je veći bio opremljen ubrizgavanjem i izvlačio je 200Ks. Za američko tržište je bila dostupna još jedna verzija, 630CSi. Taj je model zbog strogih američkih propisa o smanjenju ispušnih plinova imao snagu od 176Ks. Amerikanci su imali zahtjeve i prema sigurnosti, a jedan od standarada je bio da automobil ne smije pretrpjeti nikakva oštečenja pri udesu do 8km/h. Kako bi ispunili ovaj standard, 6-ica za američko tržište imala je nešto veće branike, pa je brojala 494cm u dužini naspram standardnih 480cm.

BMW 6 03

Moglo se je birati između ručnog mjenjača i automatike. Ručni mjenjač je bio opremljen sa 4 stupnja prijenosa, dok se automatika „razvrtavala“ u tri stupnja. Ovo bavarsko čudo težilo je blizu tone i pol, pa je zavisno od motora i mjenjača ubrzavalo za 9-10s do stotke i postizala je maksimalnu brzinu 210-220Km/h. S obzirom na godinu izlaska, ove vrijednosti garantiraju let po lijevoj traci autoceste.

Unutrašnost je bila kao i vanjština, jednom riječi, odlična. BMW je već dulje vrijeme gajio zakošenu središnju konzolu pa ni 6-ica nije bila iznimka. Ergonomski i kvalitetom sve je bilo na najvišoj razini. Treba spomenuti kako je 6-ca bila opremljena „pre check“ sustavom. Naime, kod svakog davanja kontakta, palile su se signalne lampice i sustav koji je provjeravao sve parametre koji služe bezbrižnoj vožnji, poput: razine ulja u motoru i kočnicama, rashladnu tekućinu, tekučinu za pranje vjetrobrana, itd..

1978. godine izlazi 635CSi. To je model razvijen u suradnji sa inženjerima iz M odjela. Motor je prvotno bio ugrađen u supersportaša koji je nosio oznaku M1. Ovaj model se je mogao jasno razlikovati u gami svih 6-ica jer je bio opremljen crnim stražnjim spojlerom i karakterističnim BBS naplatcima. Znanje stručnjaka iz BMW-ovog Motorsport odjela je bilo dovoljno da ovu šesticu potjera do maksimalca od 230km/h, a stotku je hvatao za 7.5 sekunde. 1982.godine se dorađuje 635CSi.

Bmw-ova šestica je bila odličan automobil, a najbolji je bio M635CSi. Ovaj „divljak“ je izišao 1984.godine, a performasne su mu bile sulude. Dovoljno je spomenuti 258km/h najveće brzine i ubrzanje do stotke za 6.5 sekunde. Ovaj model je na najbolji mogući način predstavljao bavarskog proizvođača i bio je perjanica u njihovoj ponudi.

BMW 6 02

BMW 6 05

Šestica se proizvodila do 1989.godine u ukupnoj nakladi od 86.216 primjeraka. Godinama je samo napredovala i postajala je sve bolji automobil. Tako su kasnije inačice bile opremljene i modernim sigurnosnim i luksuznim dodacima poput klima uređaja, ABS-a, katalizatora, zračnog jastuka, itd…