Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportPrva žrtva ovogodišnjeg Dakar Rallyja: Poljski motociklist Michal Hernik nađen mrtav

Prva žrtva ovogodišnjeg Dakar Rallyja: Poljski motociklist Michal Hernik nađen mrtav


Poljski motociklist Michal Hernik pronađen je mrtav pored staze treće etape Dakar Rallyja, priopćili su organizatori. Hernik je 28. natjecatelj koji je poginuo od početka održavanja Dakar Rallyja 1978. godine.

Dakar Rally još se jednom na najgori mogući način pokazao kao najteža utrka na svijetu. Trećeg dana natjecanja poginuo je poljski motociklist Michal Hernik. Pronađen je mrtav pored motocikla bez vidljivih vanjskih tragova ozljede, pa se još ne zna točan uzrok smrti.

Pronađen je oko 206. kilometra brzinca između San Juana i Chilecita. Organizator je pokrenuo potragu za njim u 15.23 sati, nakon što je izgubljen signal njegovog lokatora. Helikopter ga je pronašao u 16.03, a bio je 300 metara udaljen od staze.

Herniku je ovo bio prvi nastup na Dakar Rallyju. Na svojem je KTM-u imao broj 82, a nakon dvije etape zauzimao je 84. mjesto poretka motociklista. Hernik nije bio neiskusan vozač, jer lani je odvozio do kraja Abu Dhabi Desert Challenge, a godinu prije toga završio je Morocco Rally. No. očito su uvjeti u Argentini bili preekstremni za njega.