Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPrometni prekršaji u Hrvatskoj – usporedba 2012/2013 – bolji smo!
Prometni prekršaji

Prometni prekršaji u Hrvatskoj – usporedba 2012/2013 – bolji smo!


Prema najnovijim podacima od MUP-a za prvih 6 mjeseci 2013. godine, možemo zaključiti kako su Hrvati u usporedbi s istim periodom lani generalno unaprijedili svoje ponašanje u prometu – prometni prekršaji su smanjeni za 6%(21.383 prekršaja manje).

Je li razlog tome smanjeno korištenje vozila kao utjecaj nepovoljne ekonomske situacije? Rezultat aktivnosti MUP-a i njegovog Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa? Možda bolje educiranosti vozača ili strožih kazni? Kako god bilo – prometni prekršaji su se brojčano smanjili!

Teško je reći, no odgovor vjerojatno leži u kombinaciji svega navedenog. Najveći napredak uočen je kod prekršaja vezanih uz nepropisnu brzinu te su hrvatski vozači u prvoj polovici godine napravili čak 19.228 manje prekršaja te vrste što je izniman uspjeh kada se uzme u obzir podatak o tome za koliki broj strdavanja na cesti je odgovorna upravo brzina. Uočeno je i neznatno smanjenje nekorištenja sigurnosnog pojasa te kod motociklista značajno smanjenje slučajeva u kojima motociklist nije nosio zaštitnu kacigu te se nadamo kako će nastavak aktivnosti ORYX Centra za sigurnu vožnju koje provodi tokom cijele godine dovesti do još boljih brojki u ovom segmentu.

No unatoč ukupno boljem rezultatu i dalje treba puno pozornosti usmjeriti na neke od rastućih problema. Moderan život nosi sa sobom i sve veće korištenje elektronskih naprava što se najviše odnosi na mobitele pa je tako i broj prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje porastao za 10% u odnosu na lani. Uz to, zabrinjavajuća su još dva podatka, a to su da je u porastu i broj vozača koji vozi pod utjecajem alkohola, droge i lijekova (3% više), a pogotovo broj onih koji voze za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta koji su porasli za čak 260% (sa 866 lani na 2.259 ove godine).

Dvije skupine vozača koje često promatramo zasebno su svakako vozači pod utjecajem alkohola te mladi vozači (16-24 godine). Kod obje skupine primjetan je značajan trend smanjenja prouzročenih nesreća. Taj trend pokazuje da mladi vozači sve više postaju svjesni svojeg neiskustva i ograničenih sposobnosti te sukladno time prilagođavaju svoj stil voznje. Iako je broj zabilježenih prekršaja odnosno broj osoba koje voze pod utjecajem alkohola porastao srećom broj nesreća je smanjen u odnosu na prošlu godinu, no to možemo pripisati čistoj sreći te se navedenim problemom i dalje treba intenzivno baviti.