Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaProjekt Apple Titan – kažu kako je to novi električni monovolumen?

Projekt Apple Titan – kažu kako je to novi električni monovolumen?


Prema najnovijim informacijama koje su procurile iz izvora bliskih kompaniji na ovom projektu već radi nekoliko stotina zaposlenika, a koji razvijaju nešto u velikoj tajnosti.

Zašto i Apple ne bi počeo proizvoditi električne automobile? Dokazali su se na području tableta i smartfona, a sada su izgleda na red došli i elektromobili. Novi projekt se kodno zove Apple Titan.

Navodno se pod imenom tog projekta krije elektromobil, točnije monovolumen. Naravno, sam naziv automobila neće biti “Titan” jer je vlasnik tog imena u automobilskom svijetu japanski Nissan. No, možda Apple i Nissan surađuju na projektu, tko zna…

Iako projekt djeluje kao nov i sada je tek procurio u javnost, zeleno svjetlo za njegov početak dao je Tim Cook (Apple CEO) još prije godinu dana, piše The Wall Street Journal. Čelni čovjek na projektu je bivši Fordov inženjer Steve Zadesky koji je dobio važan zadatak i tim od gotovo 1.000 ljudi koji će raditi na razvoju Appleovog elektromobila.

Zanimljivo je kako se ne radi o nekom malenom vozilu, nego o monovolumenu     u koji bi moglo stati i više od pet osoba, možda čak i tri reda sjedala za sedam osoba. U kompaniji se nadaju kako će postići tržišni uspjeh otprilike isti kao i iPad tablet i iPhone smartfon.

Zanimljivo je kako će Apple spomenuti projekt Titan razvijati u suradnji s jednom austrijskom firmom. Dio ekipe u timu također dolazi iz Europe, a i šuška se kako će upravo stari kontinent biti jedan od prvih gdje će se i Appleov električni monovlumen i pojaviti.

Sam razvoj Apple Titan projekta je težak oko 178 milijardi dolara. Ne sumnjamo kako će u monovolumen biti ugrađen iOS operativni sustav, a i spominje se Apple CarPlay sustav. Sami zamislite kakav bi to mogao biti elektromobil… 🙂

Apple ima tajni projekt – zove se Titan a radi se o električnom monovolumenu 02