HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportProglašenje automobilističke i karting sezone 2016 – dodijelit će se 371 priznanje

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2016 – dodijelit će se 371 priznanje


U zagrebačkom Hotelu „The Westin“ završna svečanost Hrvatskog auto i karting saveza za sezonu 2016.

Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2016. bit će proglašeni u Zagrebu  u subotu 4. veljače s početkom u 19 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza.

Dodijelit će se 371 priznanje za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u  automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, ocjensko-spretnosnih vožnji, autoslaloma, kronometar vožnjama, tri kup natjecanja (formula driver, utrke ubrzanja i Business Seat Vip Kup) , te u karting sportu.

Posebnu pažnju plijeni 35 posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti dva Zlatna volana HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva, te jedne Zlatne plakete za trogodišnji uzastopni timski naslov prvaka.

Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši, te suci protekle sezone, a Nagrade za životno djelo nacionalnog saveza pripast će dvojici sportskih djelatnika.

Tradicionalna večer hrvatskog automobilizma i kartinga čiji je doimaćin Hrvatski auto i karting savez potrajati će dugo u noć, a uz specijalitete tijekom večeri dobitnike priznanja i goste zabavljat će zagrebačka „Grupa Joy“.

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar HAKS-a, iako još uvijek nepotpun zbog usklađenja međunarodnih obveza, i za ovu je godinu bogat i sadržajan, čak što više očekuje se i bogatijim od lanjskog obzirom  na vremena u kojima živimo. Pripreme za otvorenje sezone 3.ožujka međunarodnim „6.Ina rallyem Kumrovec 2017:“ dobrano su se zahuktale. Domaćin će biti zagrebački Autoklub „Delta Sport“.