HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportProglašenje automobilističke i karting sezone 2015 – dodjeljuje se 322 priznanja

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2015 – dodjeljuje se 322 priznanja


Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2015. bit će proglašeni u Zagrebu  i to poslije šest godina gostovanja u Vodicama i hotelu „Olympia“.

Svečanošću što se održava u petak 12.veljače s početkom u 18 sati  zagrebački Hotel „The Westin“ ugostit će, samo dva mjeseca poslije značajnih FIA susreta – kongresa i proglašenja FIA CEZ Srednjeeuropske zone i najbolje domaće oktance na četiri kotača.

Dodijelit će se 322 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u  automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, ocjensko-spretnosnih vožnji, autoslaloma, kronometar vožnjama i po prvi puta utrkama ubrzanja, te u karting sportu.

Posebnu pažnju plijeni 36 posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti dvije Zlatne plakete klubovima za trogodišnji uzastopni ekipni,odnosno timski naslov prvaka, četiri Zlatne kacige i jedan Zlatni volan HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva. Posebnu čast ima jedan dobitnik Dijamantne zlatne kacige za devet naslova prvaka Hrvatske. Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši protekle sezone, a Nagrade za životno djelo nacionalnog saveza primit će četvorica zaslužnih sportskih sudaca.

Tradicionalna večer hrvatskog automobilizma i kartinga čiji je doimaćin Hrvatski auto i karting savez potrajati će dugo u noć, a uz specijalitete tijekom večeri dobitnike priznanja i goste zabavljat će zagrebački „EUROart band“.

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2015 - dodjeljuje se 322 priznanja 02

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar HAKS-a, iako još uvijek nepotpun zbog usklađenja međunarodnih obveza, i za 2016. je bogat i sadržajan, čak što više i prebogat za vremena u kojima se nalazimo. Prema najavama sezona će se otvoriti  izuzetno rano, već kroz 20 dana  4. i 5. ožujka jubilarnim međunarodnim sprint rallyjem pod nazivom „5. Ina rally Kumrovec 2016.“.

Tekst, foto: M. Krpan