HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportProglašenje automobilističke i karting sezone 2014 – podijelit će se 276 priznanja

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2014 – podijelit će se 276 priznanja


Tradicionalno, šestu godinu za redom, hrvatska automobilistička i karting  sezona bit će zaključena ovog vikenda u Vodicama svečanošću što se održava danas, 7. veljače 2015. godine, s početkom u 18 sati.

Hotel „Olympia“  ugostit će najuspješnije sudionike automobilističkih i karting natjecanja u sezoni 2014. što su održana u okviru prvenstava raspisanih od Hrvatskog auto i karting saveza, kao i uspješne sudionike međunarodnih priredbi.

Dodijelit će se 276 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u  automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, ocjensko-spretnosnih vožnji, autoslaloma i kronometar vožnjama, te u karting sportu.

Posebnu pažnju plijene 24 posebna priznanja među kojima treba izdvojiti dvije Zlatne plakete klubovima za trogodišnji uzastopni ekipni,odnosno timski naslov prvaka, tri Zlatne kacige i četiri Zlatna volana HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva. Posebnu čast ima jedan dobitnik Dijamantne zlatne kacige za devet naslova prvaka Hrvatske. Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši protekle sezone.

Tradicionalna večer hrvatskog automobilizma i kartinga potrajati će dugo u noć, a uz dalmatinske specijalitete tijekom večeri dobitnike priznanja i goste zabavljat će zagrebački „EUROart band“.

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona“, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar je i za 2015. bogat i sadržajan, čak što više i prebogat za vremena u kojima se nalazimo. Prema najavama sezona će se otvoriti  posljednje nedjelje u ožujku kronometar vožnjama PH u Taru.

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2014  02

Tekst: Miroslav KRPAN