Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliPrior Design PD3 – poboljšani Porsche 911 GT3

Prior Design PD3 – poboljšani Porsche 911 GT3


Njemački tuner PD3 napravio je tuning kit za vlasnike Porsche GT3 koji žele da se njihov primjerak ovog ekstremnog automobila iz Stuttgarta razlikuje od ostalih, a kojih, ruku na srce, i nema baš mnogo.

Prior Design PD3 – poboljšani Porsche 911 GT3

Promjena koja odmah upada u oči je novi prednji branik, čiji usisnici zraka i spojler omogućavaju veći downforce te samim time i veću stabilnost prednjeg kraja pri velikim brzinama, što je dobrodošlo, budući da je poznato kako lagan Porscheov prednji kraj voli pobjeći „preko nosa“. Promjenom branika nije poremećen izlaz toplog zraka ispred prednjeg dijela haube, koji omogućava manji otpor zraka i jedan je od zaštitnih detalja ovog iznimnog automobila. Pragovi automobila blago su urezani prema unutra kako bi efikasnije vodili zrak duž automobila. Stražnji branik je također potpuno izmijenjen, a ispod njega se nalazi difuzor koji objedinjuje završetke ispušnih cijevi, koje na ovaj način ne štete aerodinamici. Stražnje krilo Porschea GT3, inženjeri Prior Designa nisu mijenjali, jer se konstrukciji Porscheovih majstora nije mogla naći ni najmanja zamjerka, što u svakom slučaju ne čudi.

Šasija automobila minimalno je izmijenjena, a ovjes je dorađen, tako PD3 sda leži 30 mm bliže zemlji od izvornog Porschea GT3. Kao opcija je dostupan ručno izrađen ispušni sustav od nehrđajućeg čelika te ultra lake alu felge raznih dimenzija.

Prior Design PD3 – poboljšani Porsche 911 GT3