HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportPreporuka za automobilistički vikend: 15. Rally Poreč

Preporuka za automobilistički vikend: 15. Rally Poreč


Prvenstvo Hrvatske u rallyju zatvara se ovog vikenda u Istri. Jubilarni 15.Rally Poreč održava se u petak i subotu, a uz nastup 57 natjecateljskih posada najavljeno je i desetak Lancia grupe B.

Porečki rally je tradicionalno posljednja utrka Prvenstva Hrvatske, a kroz 15 godina održavanja ovaj je rally postao jedan od omiljenijih među vozačima, stoga i ne čudi skoro šezdeset prijava, no treba priznati da su stvar ‘spasili’ Slovenci sa čak 34 prijavljene posade, jer se utrka boduje i za njihovo prvenstvo.

Organizatori iz AMK Skok Racing pripremili su dvodnevni program. Ukupna dužina itinerera je 348 kilometara, od čega na 11 brzinskih ispita otpada 90 kilometara. Brzinci će se voziti na šest različitih lokacija: Tar, Poreč, Žonti, Šterna, Kanfanar i Flengi.

rally-porec_2

– Sve je krenulo s idejom da rally napravimo što više interesantnijim. Uzeli smo u obzir mišljenja iskusnih vozača i složili dobar itinerer s dinamičnim brzincima: od kružnih na shakedownu, Mugebi i Taru, vrlo interesantnog i prošle godine odlično ocijenjenog u Kanfanaru pa do tehnički zahtjevnog u Žontima i Zrenju. Cilj brzinca Kanafar je izmijenjen te on sada završava u Červarima, čime smo dodatno dobili na atraktivnosti – objašnjavaju iz Skok Racinga.

Osim natjecatelja koji će se boriti jedni protiv drugih i protiv štoperice, publici će sigurno biti atraktivno vidjeti desetak povijesnih Lancia grupe B (Stratos, Delta Evo, 037, S4) koje dolaze iz Italije.

rally-porec_3

Rally službeno počinje ceremonijalnim startom u petak u 15.15 sati na rivi u Poreču, ispred Grand Hotela Palazzo, ali već i prije toga gledatelji će od 12.30 do 14.30 moći gledati shakedown u Taru.

Također u Taru vozi se 1.brzinac od 15.43, a navečer još dva brzinca na gradskom parkiralištu. U subotu vozila kreću u 8.30 sati, a prvo se vozilo na cilju, ponovno ispred Grand Hotela Palazzo, očekuje u 19 sati.

Lista prijava

Itinerer