Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPremijera Nissana 370Z u jesen

Premijera Nissana 370Z u jesen


Novi 350Z, ili kako ga u Japanu zovu "Fairlady", uskoro bi trebao zamijeniti vrlo uspješnog starijeg brata 350Z.

O modelu 350Z s V6 mašinom koja je smještena naprijed i sa stražnjim pogonom zna se gotovo sve, a i nerijetko ga možete vidjeti i u Hrvatskoj po sajmovima, kao i u filmovima, kao što je "racerski" Fast & Furious Tokyo Drift. No, čini se kako će 350Z uskoro u povijest, a naslijedit će ga mlađi brat z akoji kažu kako će biti dizajnerski drugačiji i s jačim motorom.

Kada već spominjemo motor, najčešće se spominje novi 3.7-litarski V6 preuzet iz modela Infiniti G37, iako druge informacije govore o istom ali unaprijeđenom 3.5-litarskoj šestici. Ipak, radije ćemo vjerovati prvoj varijanti, jer se i poklapa s nazivom novog modela (370 –> 3.7-litarska mašina). Zahvaljujući novoj VVEL tehnologiji (Variable Valve Event and Lift) te većem okretnom momentu, snaga je također narasla na 330KS.

AutoExpress objavljuje kako je primijećen prototip 370Z na cesti, na kojem se vide i redizajnirana prednja svjetla slična onima u modelu Maxima te s dnevnim LED žaruljicama. Isto tako, osjetno je šireg podvozja što će znatno utjecati i na stabilnost na cesti. A mi ćemo dodati kako se premijera novog Nissanovog sportskog ljepotana oznake "Z" očekuje krajem godine na auto salonu u Los Angelesu.