Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPredstavljen Volkswagen Up! premijerno predstavljen, od rujna u prodaji

Predstavljen Volkswagen Up! premijerno predstavljen, od rujna u prodaji


Dugo očekivani mališan iz Volkswagena, model Up!, koji s dužinom od 354 cm vraća njemačkog proizvođača u segment malih gradskih auta, predstavljene je ovih dana. Prodaja počinje u prosincu, s ponuđene tri razine opreme nazvane "take up!", "move up!" i "high up!".

Novi Volkswagenov model po mnogočemu bit će predvodnik klase. Primjerice, jedini od malih auta imat će u opremi sustav City Emergency Braking, koji u gradskom prometu do 30 km/h na sat uz pomoć senzora detektira rizik od sudara i sam zaustavlja vozilo.

Volkswagen up! dugačak je 354 cm, širok 164 cm i visok 148 cm. Osovinski razmak od 242 cm velik he za ovaj segment auta, što je rezultiralo mali prevjesima i prostranom unutrašnjošću. Tome pomaže i motor pomaknut jako unaprijed.

Osim dosta prostora za vozača i troje putnika nudi se i prtljažnik obujma 251 litre, a kad se stražnja sjedala preklope dobiva se 951 litra prostora.

Up! dolazi s novom generacijom trocilindarskih benzinskih motora. Jedan ima 60 KS, a drugi 75 KS. U kombinaciji s BlueMotion tehnologijom i sustavom Stop/Start prosječna im je potrošnja 4,2 i 4,3 litre na 100 km, a oba emitiraju manje od 100 grama CO2 o kilometru.

Treća varijanta bit će up! s istim motorom koji koristi prirodni plin, snage 68 KS. Njegova deklarirana prosječna potrošnja je samo 3,2 litre na 100 km, a emisija CO2 samo 86 g/km. U planu je i električna verzija do 2013. godine.

Up! će se pročeti prodavati u prosincu, s tri razine opreme. Paketi su nazvani take up!, move up! i high up! Najopremljeniji model još će biti ponuđen u dvije posebne verzije up! black i up! white.

Dio opreme bit će inovativne up! kutije, uz pomoć kojih će korištenje i boravljenje u automobilu biti lakše. Naprimjer, kutije za djecu napravljene su za najmlađe korisnike, a u ponudi će biti još ‘city box’ ili ‘travel box’.

Predstavljen Volkswagen Up! premijerno predstavljen, od rujna u prodaji

Izvor: Automoto-portal.hr