Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPredstavljen Renault Kadjar – Capturov povećani brat blizanac

Predstavljen Renault Kadjar – Capturov povećani brat blizanac


Renault Kadjar novo je ime u svijetu crossovera. Ovaj kompaktni model (dužine 445 cm) predstavljen će biti na sajmu u Ženevi u ožujku, a u prodaju kreće u ljeto.

Kadjar proširuje Renaultovu ponudu u segmentu crossovera, u kojoj je francuski brand dosad bio zastupljen s Capturom i Koleosom. Kadjar ulazi u segment između njih, a kad ga pogedate, može se reći da je to zapravo povećani Captur, pa će izdaleka neupućenima biti teško shvatiti razliku.

Razlika je prvenstveno u veličini, a Kadjar s 445 cm dužine može jamčiti da će biti dostojan konkurent u C-segmentu crossovera što se tiče prostranosti i upotrebljivosti. Širok je 184 cm, a visok 160 cm.

Dva različita rasporeda prtljažnika omogućuju odabir između povišenog položaja s posve ravnom podnicom, što olakšava utovar većih predmeta, ili spuštenog položaja koji osigurava najveći obujam od 472 litara. Mogućnost odjeljivanja prtljažnika u dva ili tri odjeljka praktičan je način zaštite predmeta i sprečavanja njihova pomicanja tijekom vožnje. Unutrašnjost nudi dojmljivu količinu prostora. Visina do stropa na stražnjem sjedalu (910 mm) i prostor u visini laktova od 1456 mm među najboljima su u segmentu.

Renault Kadjar nastao je na Alijansinoj platformi CMF-C/D, koju Renault i Nissan proizvode zajedno, a dosad je provjerena u tri automobila Renaulta i Nissana te je dokaz stručnosti Alijanse u segmentu crossovera. Ovakva sinergija omogućava zajedničku uporabu velikog broja skrivenih dijelova, a istodobno svakoj marki omogućava da ostane vjerna svojem identitetu, dizajnu i odlikama. A identitet Kadjara se neskriveno nadovezuje na Captur, uz dodatke elemenata konceptnog automobila DeZir.

Kadjar ima izdašan razmak od tla od 190 mm, uz prilazni kut od 18 stupnjeva i odlazni kut od 25 stupnjeva, a sve to bi mu trebalo povećati sposobnost vožnje izvan ceste. Tome će koristiti i pogon na sva četiri kotača, koji nudi odabir između tri načina rada (Auto, Lock i 2WD). Verzije s pogonom na prednje kotače upotrebljavaju sustav Extended Grip, koji poboljšava prianjanje u teškim uvjetima, čemu pomažu gume za sva godišnja doba, čiji je uzorak gazne površine osmišljen za bolje odvođenje blata, pijeska, itd.

U promotivnom materijalu Kadjara ne spominju se motori, ali jasno je da će ponuda biti preslikana s ostalih Renaultovih modela, dakle riječ je o poznatim TCe i dCi motorima.