Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPovijesni rekordi: Bentley i Rolls-Royce prodaju se bolje nego ikad

Povijesni rekordi: Bentley i Rolls-Royce prodaju se bolje nego ikad


U siječnju se između ostalog zbrajaju prodajni rezultati od lani, a zanimljive su brojke dvaju proizvođača luksuznih automobila – Bentley i Rolls-Royce zabilježili su rekordnu prodaju.

Bentley je u 2014. godini zabilježio rast od 9 posto i prodao je 11.020 automobila, čime je postao najprodavanija luksuzna marka u svijetu te dosegao svoj rekord u 96 godina postojanja. Rolls-Royce još nije na toj razini, ali i njihova 4063 automobila su rekordna brojka u 111 godina povijesti branda.

Bentley je prodaju iz 2013. od 10.120 primjeraka u prošloj godini podignuo na 11.020 primjeraka. Ključna tržišta u takvom porastu prodaje su im Amerika, Kina, Europa i Srednji Istok. Tijekom godine lansirana su tri nova modela – Continental GT V8 S, Continental GT Speed coupe i convertible te Flying Spur V8.

Šef Bentleya Wolfgang Dürheimer je za iduću godinu najavio lansiranje prvog luksuznog SUV modela u svijetu, s kojim bi prodaja trebala još više rasti.

Rolls-Royce01

Što se tiče druge britanske luksuzne marke Rolls-Roycea, koji je također u vlasništvu Nijemaca, oni su u odnosu na 2013. godinu povećali prodaju za 12 posto te dosegli brojku od 4063 prodana primjerka u 2014. godini. Petu godinu zaredom prodaja im raste i dosegla je povijesnu razinu. I njima su ključna tržišta Amerika, Srednji Istok, Europa i Kina.

Najuspješniji Rolls-Royceov prodajni salon bio je onaj U Abu Dhabiju. Pošle godine otvoreno je šest novih ‘dileraja’, a ukupno ih RR ima 127 u svijetu.

Dobru prodaju prati naravno i dobra zarada, a dio novca ide u ulaganje. Bentley će proširiti tvornicu u Creweu i otvoriti još 1000 radnih mjesta, a Rolls-Royce je u protekle dvije godine zaposlio 200 novih ljudi.