Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviPOSJETITELJI(CE) TESTIRAJU: Alfa Romeo 159 1.9 JTS

POSJETITELJI(CE) TESTIRAJU: Alfa Romeo 159 1.9 JTS


Kako smo već najavili, početkom ove godine započeli smo suradnju s portalom Testvoznja.net. S tog portala ćemo redovito našim posjetiteljima prenositi najzanimljivije sadržaje, kao što su testiranja posjetitelja. Evo jednog zanimljivog testa posjetiteljice (Alfistica) koja se okušala kao recenzent. Sve u svemu, vrlo zanimljivo. 

Osnovni podaci
Godište:     2008
Tip motora:     benzinski
Snaga motora:     118 Kw
Mjenjač:     ručni
Paket opreme:     progression (osnovna oprema)
Dimenzija felgi:     215/55 R16 zimi i 235/45 R18 ljeti
Koliko dugo je vožen: od 04/09/2008
Broj prijeđenih km:     20.000 km

Iskustvo pri kupnji
Auto je kupljen nov u Autokomercu – Rijeka. Odlučila sam se za taj auto prvenstveno zbog toga što sam i prije vozila Alfu pa mi niti jedna druga marka automobila ne bi pružila zadovoljstvo koje Alfa može pružiti. Jer, kako ja obično kažem: Jednom Alfa – uvijek Alfa.

Prilikom kupovine nove alfe dvoumila sam se između dva modela: Mito i 159. Mito iz razloga što je manji auto, a obzirom da sam prije vozila alfu 145 QV, razum mi je govorio da kupim ponovo mali auto. Međutim, Alfa 159 me šarmirala njenom ljepotom od prvog dana kad je izašla. I tako je srce prevladalo razum i kupljena je Alfa Romeo 159.

Kao što rekoh, kupila sam je u Autokomercu Rijeka, gdje sam se prilikom kupovine automobila osjećala kao princeza. Usluga i ophođenje prilkom kupovine su bili savršeni, što naravno jako puno znači kupcu, a ta ljubaznost se nastavlja i prilikom servisiranja vozila.

Korištenje, praktičnost
Osjećaj u vožnji je savršen i siguran, upravo zbog sportskog ali udobnog ovjesa. Sa snagom motora sam zadovoljna, iako bih osobno voljela da je motor malo jači. Preglednost automobila je savršena, a parking senzori su u milimetar točni.

Troškovi
Potrošnja ovisi o načinu vožnje kao i o dimenzijama guma. Tako sa zimskim gumama (215/55 R16) trošim u prosjeku 9,5-10 lit/100km dok sa ljetnim gumama (235/45 R18) potrošnja skoči i do 11,5 lit/100km. Može trošiti i manje kad bih svoj adrenalin ostavila kod kuće … što je praktički nemoguće 🙂

Što se održavanja tiče, troškovi su mi prihvatljivi.

UKUPNA OCJENA 9/10

Izvor: Testvoznja.net