Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviPOSJETITELJI TESTIRAJU: Fiat Punto Sporting 1242 CCM

POSJETITELJI TESTIRAJU: Fiat Punto Sporting 1242 CCM


Kako izgleda kada posjetitelji testiraju svoje automobile o kojima žele reći što misle? Jesu li njihova razmišljanja realna, a ocjene odgovarajuće. Nije li tu malo previše subjektivnosti? Iskreno, to i nije toliko važno, jer se ne radi o profesionalnim recenzentima, nego o svakodnevnim ljudima. To možete biti i vi.

Suradnju Automanije s portalom Testvoznja.net nastavljamo još jednom recenzijom. Ovoga puta na tapeti je stari i dobro provjereni Fiat Punto. Evo što o ovom automobilu misli posjetitelj Vedran.

Osnovni podaci:
Godište:     2002
Tip motora:     Benzinski
Snaga motora:     59kW (80KS)
Mjenjač:     Ručni
Paket opreme:     Sporting
Dimenzija felgi:     15"
Koliko dugo je vožen:     1 godinu
Broj prijeđenih km:     107.000 KM

Iskustvo pri kupnji
Automobil je kupljen rabljeni. Glavni razlog odabira navedenog automobila je jer mi je bio prelijep od prvog dana kad sam ga vidio. Najviše me na auto privukao izgled. Nekako se isticao od drugih 🙂 Što se tiče prodavača nisam baš previše zadovoljan jer na žalost auto je bio tretiran kao dostavno vozilo, a ne kao mali sportski auto, sto u biti jest. Razmišljao sam o par drugi modela, al i da sam kupio bilo koji drugi, opet bi jednog dana kupio i ovoga.

Korištenje, praktičnost
Osjećaj u vožnji je dosta udoban, imajući na umu da je auto star skoro 8 god. i da na njemu nije ništa mijenjano što se tiče podvozja. Ovjes je, ako postoji takva riječ, polu-sportski 🙂 Za moje potrebe motor je sasvim dovoljno snažan. Što se tiče preglednosti, jako je dobra…Osim možda u nekim ekstremnim slučajevima, kada se treba bas posebno nagnut da bi se nešto vidjelo iz auto, al inače je jako dobra. Gepek je malo manje praktičan jer je dosta malen, samo mene ti ne brine previše jer rijeko kada vozim nešto veće, a i ako treba voziti nešto veće, sjedala se preklope i onda mi stane sve što mi je potrebno. Pretinac je začuđujuće velik i stanu unutra sve one sitne stvari koje se drže inače u pretincu. E sada sto se tiče vožnje po gradu, to zna koji puta biti dosta iscrpljujuće posto je grad više stop´n´go , a Punto ima dosta tvrdo kvačilo. Na otvorenoj cesti i autocesti je zato sasvim druga priča.

Troškovi
Stvarna potrošnja je između 7.5 i 8L. Sve ovisi o stilu vožnje. Sto se pa tiče troškova održavanja, to je svedeno na minimalac. Rezervni dijelovi se lako nabave, kako zamjenski, tako i originalni. A sto se tiče servisiranja, imam svojeg osobno servisera koji uvijek odradi posao kako treba.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost
Tragovi korištenja se najviše vide u gepeku. Kao sto sam naveo, auto je bio dostavno vozilo i svašta se vozilo u njemu, tako da je gepek skoro skroz uništen, al trenutno se novome "tapecirngu". Sto se tiče drugih stvari sve je dobro, nema škripanja, cviljenja, osjećaja raspadanja ili nečeg sličnog.

Manji kvarovi – manjih kvarova nije još bilo, bilo nekih naznaka za kvarove, ali to je sve bilo spriječeno prije nego je došlo do kvara… Jedno je bio samo problem sa benzinom 🙂 .Al’ to nije bio problem na automobilu nego u vodi koji dolazi skupa sa benzinom iz benzinski crpki 🙂

Veći kvarovi – većih kvarova svom srećom za sada nije bilo.

UKUPNA OCJENA 10/10
Komentiraj recenzije

Izvor: TESTvoznja.net