Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaPorsche Panamera RoadReader s Huawei tehnologijom za samoupravljajuće automobile

Porsche Panamera RoadReader s Huawei tehnologijom za samoupravljajuće automobile


Porsche Panamera bit će prvi automobil opremljen novim Huaweijevom tehnologijom umjetne inteligencije koja omogućuje automobilima prepoznavanje i razumijevanje okoline.

Tehnološki div Huawei napravio je napredni sustav za samoupravljajuće automobile temeljen na umjetnoj inteligenciji koji prepoznaje i razumije okolinu, a prvi automobil opremljen tom tehnologijom bit će Porsche Panamera. Projekt pod nazivom „RoadReader“ pomiče granice Huaweijeve tehnologije prepoznavanja objekata te ujedinjuje mogućnosti učenja, brzine i performansi svojih uređaja koji koriste umjetnu inteligenciju. Huawei sustav za samoupravljajuće automobile bazira isključivo na vlastitim tehnologijama koje već od ranije primjenjuje u pametnim telefonima.

Za razliku od ostalih samoupravljajućih automobila koji samo detektiraju prepreke, Huawei je transformirao Porsche Panameru u vozilo koje prepoznaje i razumije svoju okolinu. Ovo vozilo može tako prepoznati više od tisuću različitih objekata uključujući i životinje, lopte i druga prijevozna sredstva te primjenjuje najprikladnije akcije za njihovo izbjegavanje.

„RoadReader“ projekt koristi prednosti umjetne inteligencije na primjeru inteligentnog telefona Huawei Mate 10 Pro koji automatski prepoznaje objekte kao što su psi, mačke i hrana, kako bi pomogao korisnicima da snimaju profesionalne fotografije. Većina novih samoupravljajućih vozila oslanja se na računalnu snagu namjenskih čipova koje proizvode treće strane, dok je u Huaweiju kompletan razvoj temeljen na vlastitoj tehnologiji i rješenjima.

Huawei će uskoro predstaviti ovaj projekt na MWC sajmu u Barceloni gdje će svi imati priliku osobno isprobati Huaweijevo testno vozilo.