Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliPorsche Macan Turbo – pravi macan s twin-turbo V6 motorom i 396 konja
Porsche Macan Turbo

Porsche Macan Turbo – pravi macan s twin-turbo V6 motorom i 396 konja


Porsche Macan Turbo crossover će svoju premijeru doživjeti na 2013 Los Angeles Auto Showu koji je na rasporedu krajem mjeseca studenog.

Očekujemo kako će se pojaviti u dva modela – Porsche Macan S i Porsche Macan Turbo. Oba su modela, odnosno njihovi prototipovi trenutno na intenzivnim testiranjima, tako da će biti spremni kada za to dođe vrijeme.  U međuvremenu su se pojavili i neki službeni detalji.

Porsche Macan Turbo će se premijerno pojaviti s moćnim 3,6 litarskim twin turbo punjenim V6 motorom s direktnim ubrizgavanjem koji razvija 396 konja. Normalna (prirodna) inačica ovog istog motora nalazi se u modelima Panamera i Cayenne, no Porsche Macan Turbo će biti prvi kompanijin model koji će utjeloviti ovaj motor s turbo-punjačima.

Porsche Macan Turbo

Iako još nije potvrđeno, u modelu Porsche Macan S će se najvjerojatnije twin turbo punjeni 3,0 litarski V6, isti onaj koji koji se nalazi u modelu Porsche Panamera, a uskoro će se pojaviti i u modelu Cayenne. Vrlo vjerojatno će se pojaviti i treći motor, novi 4-cilindraš benzinac, a moguće je i dizelaš.

Što se mjenjača tiče, očekuje se klasični ručni 7-brzinski PDK s dvostrukom spojkom, a šuška se i o pogonu na svim kotačima s Torsen diferencijalima. Veličina kotača će rangirati od 17 do 21 inča.

Inače, Porsche Macan Turbo leži na istoj platformi kao i Audi Q5, no Macan će ipak biti nešto duži i širi, te niži od Audija. Ne zaboravite, premijera će biti u Los Angelesu u studenom.

Porsche Macan Turbo