Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliPorsche GT3 R Hybrid, Cayenne S Hybrid i 918 Spyder Concept

Porsche GT3 R Hybrid, Cayenne S Hybrid i 918 Spyder Concept


Porsche GT3 R Hybrid, Cayenne S Hybrid i 918 Spyder ConceptDa smo prije nekoliko godina predvidjeli da će svjetski poznati proizvođač sportskih automobila, a riječ je o Porscheu, na najvažnijem automobilskom sajmu, a riječ je o Ženevi, premijerno prikazivati tri hibridbna modela, rekli bi nam da smo ludi, ali upravo to događa se ovih dana. Tri nova hibridna modela krase njihovu paletu.

Uz ranije prikazane GT3 R Hybrid te novi Cayenne S Hybrid Porsche je prvog dana sajma u Ženevi imao još jednu svjetsku premijeru – 918 Spyder Concept. Riječ je o ultrasportskom dvosjedu sa središnje smještenim V8 benzinskim motorom s više od 500 KS i tri elektromotora ukupne snage 160 kW (218 KS). Najbolje od svega je što ovaj supersportaš troši manje nego neki gradski autić, barem prema riječima ljudi iz Porschea. Prosječna potrošnja mu je 3 litre na 100 km, a emisija CO2 iznosi 70 grama po kilometru.
 
Performanse su zadivljujuće – do 100 km/h na sat 918 Spyder ubrzava za 3,2 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 320 km/h. Na legendardnom krugu Nürburgring Nordschleife ovaj Porsche navodno ima vrijeme kraće 7.30 minuta, dakle manje nego Porsche Carrera GT.

918 Spyder je plug-in hibrid, dakle ima litij-ionske baterije koje se mogu nadopunjavati strujom iz kućne utičnice. Punjenje se obavlja i tijekom vožnje, pretvaranjem kinetičke energije kočenja u električnu energiju. S dugmetom na upravljaču vozač može birati između četiri različita načina vožnje. Jedan od njih je samo na struju, bez utroška ijedne kapi benzina, a tako može prijeći oko 25 kilometara. Ostala tri načina su Hybrid mod, Sport Hybrid mod i Race Hybrid mod.

918 Spyder karakterizira i upotreba ultralakih materijala u gradnji. Monokok šasija od plastike pojačane ugljičnim vlaknima te karoserija od magnezija i aluminija rezultirali su masom od 1490 kilograma.

Agresivni trkački dizajn novog Porscheovog koncepta jednostavno nema potrebe opisivati, nego gledati ga i diviti mu se. Pažnju privlači i inovativni dizajn unutrašnjosti, sa središnjom konzolom koja se poput mosta podiže skoro do upravljača.

Ovo je još jedan, pa i konačni dokaz da je automobilski svijet zaista krenuo zelenim putem.

Porsche GT3 R Hybrid, Cayenne S Hybrid i 918 Spyder Concept