Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliPorsche Cayenne S E-Hybrid na novinarskim testovima trošio 5,6 litara

Porsche Cayenne S E-Hybrid na novinarskim testovima trošio 5,6 litara


Porsche trenutno ima tri hibrida u ponudi (Cayenne, Panamera, 918), a efikasnost i štedljivost dokazali su na testiranju u Frankfurtu.

Deklarirana potrošnja podatak je koji proizvođači stavljaju u službene podatke o automobilima, ali stvarna potrošnja uvijek je drukčija od one izmjerene u laboratorijskim uvjetima. Porsche je organizirao međunarodno novinarsko testiranje u Frankfurtu kako bi se pokazalo koliko njegovi hibridni modeli stvarno troše.

Na testnim rutama o Frankfurtu i oko njega provezeno je ukupno 4200 kilometara, a prosječna potrošnja modela Cayenne S E-Hybrid na svu tu kilometražu iznosila je 5,6 litara. Službena deklarirana potrošnja je 3,4 litre, a na pojedinim rutama novinari su je spustili i na samo 1,4 litre.

PanameraHybrid

Istovremeno je vožena i Panamera S E-Hybrid. S njom je postignuta prosječna potrošnja od 5,4 litre na 100 km. Pokazalo se također s oba automobila da se samo na struju može voziti deklariranih 36 kilometara, dakle bez ikakve potrošnje goriva.

Cayenne S E-Hybrid i Panamera S E-Hybrid imaju pogonski sklop benzinca i elektromotora s ukupno 416 KS. Panamera je u prodaji od lani, a Cayenne je u prodaji je od listopada ove godine.