Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPorsche Cayenne GTS – obnovljena jurilica s bi-turbo motorom

Porsche Cayenne GTS – obnovljena jurilica s bi-turbo motorom


Porsche Cayene GTS ponovno nudi sulude performanse u klasi velikih SUV-ova…

Najveća promjena u odnosu na prethodnika tiče se motora. Novi stroj ima zapremninu od 3.6-litara i 6 cilindara, te zamjenjuje stari 4.8-litreni V8. Pomoću bi-turbo izvedbe, novi GTS razvija 440KS i 600Nm okretnog momenta što je 20KS i 85Nm više od starog motora. Potrošnja bi trebali biti koji postotak niža.

Porsche Cayenne GTS vizualno se razlikuje od obične izvedbe zbog: proširenih blatobrana, novih pragova,svjetala,snižene podnice (do 24mm). Također, tu su i novi ispušni sustqv, nevjerojatne kočnice (diskovi 390mm sprijeda i 359mm straga), te PASM sustav (Porsche Active Suspension Managment). Zbog svega navedenog, novi Cayenne GTS biti će još više okrenut užitku sportskog stila vožnje.

U unutrašnjosti nema prevelikih izmjena u odnosu na standardni Cayenne. Izbor pada na kožne ili Alcantara presvlake sjedala i djelova unutrašnjosti, pojedini dijelovi biti će minimalno izmjenjeni.

Performanse su za automobil ovih gabarita izuzetne, tako da Cayenne GTS juri do stotke za 5.2s (5.1s sa Sport Chrono paketom), a maksimalac mu je na 262km/h.
Na tržištu se očekuje u veljači iduće godine, a bolje stojeći kupci izdvojiti će 98.152Eura, naravno bez dodatne opreme…