Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliPorsche 918 Spyder – moćni hibridni koncept sa 708 konja

Porsche 918 Spyder – moćni hibridni koncept sa 708 konja


Porsche 918 Spyder - moćni hibridni koncept sa 708 konjaPrvog dana ženevskog salona, onog namijenjenog medijima, Porsche je predstavio jedan poprilično inovativan koncept super-sportskog automobila, nazvan 918 Spyder. On postavlja neke nove granice za ovakvu vrstu automobila, kada je u pitanju ekologija ali i performanse, a evo objasnit ćemo i zašto.

918 Spyder je koncipiran kao „plug-in hibrid“, hibridni automobil s mogućnošću nadopunjavanja putem nekog izvora struje, a njegova najniža potrošnja iznosi nevjerojatnih 3 litre na 100 km, uz emisiju od svega 70 grama CO2 na 100 km. Ovo i nisu neke osobite brojke ako se radi o nekom malom gradskom dizelašu, no kada uzmemo u obzir da je 918 super-sportski automobil s V8 motorom od 493 KS i 3 elektromotora, koji zajedno daju još 215 KS, ovi podaci postaju vrlo impresivni. S ukupno 708 konja, 918 do 100 km/h stiže za samo 3,2 sekunde, a krajnja brzina iznosi 320 km/h.

Pored toga, konceptni je automobil navodno odvezao krug na Nirburgringu (Nordschleifeu) za manje od 7 min i 30 s, što je brže od Porsche Carrere GT. 918 Spyder je, pretpostavljate, nakrcan raznim hi-tech uređajima i sustavima, a riječ je prije svega o vodom hlađenim litij-ionskim baterijama, obnavljanju sile kočenja, tipki „E-Boost“ za oslobađanje dodatne snage, a tu su i četiri načina rada. Prvi je E-Drive, koji omogućava vožnju isključivo na struju, no domet nije objavljen. Drugi je Hybrid način rada, koji kombinira struju i V8 motor ovisno o uvjetima vožnje, onda je tu Sport Hybride koji također koristi oba pogona s naglaskom na sportsku vožnju, dok je Race Hybrid opcija namijenjena iskorištavanju maksimalnih performansi oba sustava.

Snaga se na kotače prenosi preko Porscheovog prijenosa sa 7 brzina, zanimljivog imena Porsche – Doppelkupplungsgetriebe (PDK), koje vjerojatno nije potrebno prevoditi. Ovaj sustav prenosi snagu benzinskog i elektro motora na stražnju osovinu, dok prednje kotače pokreće poseban elektromotor i omjer snage na prednjoj osovini nije moguće mijenjati. Vanjština 918 Spydera je nekakva kombinacija Carrere GT, Caymana Boxtera i 911-ice, a nešto slično bi se moglo reći i za unutrašnjost, koja posjeduje i neke detalje koji nisu još viđeni te za koju iz Porschea tvrde kako bi interijer njihovih novih automobila mogao biti inspiriran ovim.

Porsche 918 Spyder - moćni hibridni koncept sa 708 konja