Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportPočeo Finski rally, legenda Juha Kankkunen u Stobart Fordu

Počeo Finski rally, legenda Juha Kankkunen u Stobart Fordu


Finski reli, osma runda Svjetskog prvenstva, počinje danas poslijepodne kratkim superbrzincem, a ukupno će se do subote voziti 19 makadamskih brzinaca dugih 310 km. Reli će obilježiti nastup četverostrukog prvaka svijeta Juhe Kankkunena, koji će voziti Ford Focus WRC za momčad Stobart.

Nastup jednog od najboljih relijaša u povijesti obilježit će šezdesetu obljetnicu finskog relija, jednog od najpoznatijih relija na svijetu, koji je mnogima i najdraži događaj u kalendaru elitnog relijaškog društva. 51-godišnji Juha Kannkunen bit će jedan od četvorice vozača momčadi Stobart M-Sport, ali neće konkurati za momčadske bodove. To će biti dužnost Henninga Solberga i Matthewa Wilsona. Četvrti član je Mattias Terman.

Na ostatku liste prijava su uobičajena imena iz vrha svjetskog relijaškog poretka. WRC automobile vozit će Seb Loeb, Dani Sordo, Seb Ogier, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala, Petter Solberg, Kimi Raikkonen, Mads Ostberg, Khalid Al Qassimi te Finci Jouni Ampuja i Jouni Arolainen.
Slijedi impresivan niz S2000 bolida, a neki do vozača su Ketomaa, P.G. Andersson, Prokop, Sandell, Tuohino, Hanninen, Al-Attiyah, Kosciuszko, Kuipers, Gardemaister… Prijavljeno je bilo više od stotinu vozača, a otprilike toliko pojavit će se i na startu.

Reli počinje već jutros shakedownom, a svečanost otvaranja je u 18 sati, dok superbrzinac Laajavuori (4,3 km) počinje u 18.45 sati. U petak se vozi deset brzinaca, a u subotu još osam.

Izvor: Automoto-portal.hr