Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPočela prodaja redizajniranog VW Transportera

Počela prodaja redizajniranog VW Transportera


Novi Volkswagen Transporter, odnosno redizajnirana verzija pete generacije jednog od najpoznatijih svjetskih vanova, od 14. siječnja službeno se počeo prodavati kod ovlaštenih dilera u Hrvatskoj.

Počela prodaja redizajniranog VW Transportera

Izmjene na Transporteru nisu samo kozmetičke, već je on sad štedljiviji, ekološki prihvatljiviji, sigurniji i udobniji nego ikad dosad. U ponudi će i dalje biti dostupne verzije Transporter, Multivan, Caravelle i California.

Dizajnerske promjene na prednjem dijelu Transportera uklapaju se u trend svih novih Volkswagenovih putničkih modela. Nova maska s dvije letvice i velikim logotipom, novi poklopac motora i potpuno izmijenjena svjetla ostavljaju agresivniji i moderniji dojam.

Što se motorizacije tiče, najveća promjena je uvođenje common-rail turbodizelskih agregata. Raspon snage kreće se od 84 do 180 ks, a potrošnja goriva smanjena je do 20 posto u odnosu na prethodni model. Istovremeno je značajno smanjena buka motora. Osim toga, po prvi put se može naručiti i 7-stupanjski DSG mjenjač s dvostrukom spojkom. U verziji sa 180 KS s DSG mjenjačem prosječna potrošnja goriva je u odnosu na prethodnika sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem smanjena za čak dvije litre. Novost u ponudi je da se po prvi put automatski mjenjač može kombinirati s 4Motion pogonom na sva četiri kotača.

U novom T5 je znatno poboljšan i komfor. U interijeru su primjetni novi instrumenti i upravljač, nova generacija radio-navigacijskog sustava, LED-osvjetljenje, nove tkanine i ergonomski poboljšana sjedala. Novost u ponudi je servo upravljač (servotronic), koji se prilagođava brzini vožnje i na taj način povećava udobnost vožnje. Pored novih kočionih obloga i serijskog ESP-a Transporter se opcionalno može opremiti novim sustavima pomoći vozaču kao što su pomoć pri parkiranju i pomoć pri promjeni voznog traka, koja upozorava na vozila u mrtvom kutu.

Počela prodaja redizajniranog VW Transportera

Cjednik nekih verzija Transportera:
Transporter furgon – od 131.335 kn bez PDV-a
Transporter dupla kabina – od 150.793 kn bez PDV-a
Transporter kombi – od 227.239 kn s PDV-om
Caravelle Trendline – od 236.062 kn s PDV-om
Multivan Startline – od 244.327 kn s PDV-om