Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPočela prodaja Jeepa Renegade u Hrvatskoj, cijena od 180.705 kuna

Počela prodaja Jeepa Renegade u Hrvatskoj, cijena od 180.705 kuna


Autocommerce je u srijedu započeo s prodajom najmanjeg Jeepovog modela Renegade. U ponudi su tri benzinca i tri dizelaša, s rasponom cijena od 180.705 do 294.479 kuna.

Jeep Renegade prvi je automobil u povijesti slavnog američkog branda koji se proizvodi izvan Amerike. Mjesto proizvodnje je Italija, točnije tvornica Melfi. To je posljedica američko-talijanskog braka, odnosno vlasništva Fiata nad Chrysler grupom. I to nije loše, dapače odlično je, ako se gledaju prodajni rezultati. Jeep je naime, otkad je 2009. godine dospio pod Talijane, više nego udvostručio prodaju u svijetu.

A je li Renegade manje Jeep nego ostali Jeepovi zato što se proizvodi u Italiji? Naravno da nije. Jer oznaka mjesta proizvodnje ionako je u današnje vrijeme postala relativna i skoro sporedna stvar. U istoj tvornici i na istoj Small Wide 4×4 platformi radi se i novi Fiat 500X, no to je sasvim druga priča.

Renegade dužinom od 425 centimetara spada u segment B SUV, ali za razliku od konkurencije u klasi, od Jeepa se očekuje da više bude terenac nego SUV. Tome bi trebala poslužiti dva 4×4 sustava: Active Drive i Active Drive Low.  Opremljena su, ekskluzivno u ovoj kategoriji, mogućnošću isključenja stražnje osovine koji neprimjetno prebacuje između pogona na dva i četiri kotača za manje energetske gubitke u slučaju kad 4×4 pogon nije potreban.

Kratki prevjesi daju Jeepu Renegade najbolji pristupni i odlazni kut, a odmak od tla 205 mm (210 mm za model Trailhawk) postavlja nove standarde u klasi. Dio sustava su funkcija regulacije pri vožnji nizbrdo Hill Descent Control i opcija Low, što omogućuje najbolje ponašanje u off road uvjetima. Sustavi Active Drive i Active Drive Low  kombiniraju se sa sustavom za regulaciju trakcije “Jeep Selec-Terrain” s četiri postavke (pet za model Trailhawk) koje jamče optimalne performanse na svim vrstama površina.

Pogon na sva četiri kotača dostupan je u 5 kombinacija, od ukupno 10 koje su u cjeniku. Tri se kombinacije odnose na motor 2.0 Multijet sa 140 KS, jedna na 1.4 Turbo MultiAir 170, a top-verzija je Trailhawk s motorom 2.0 Multijet sa 170 KS i automatskim mjenjačem s devet brzina. Taj najskuplji Renegade košta 294.479 kuna. Najjeftiniji 4×4 model je s opremom Longitude i ručnim mjenjačem za 225.156 kuna. Između spomenuta dva su još 2.0 Mjet 140 Limited s ručnim mjenjačem i 2.0 Mjet Limited s automatikom, a jedini benzinski je 1.4 Turbo MultiAir 170 Limited, također s automatikom s devet brzina.

Koliko god Jeep pripada na off-road teritorij, pretpostavlja se da većina kupaca ipak treba samo obični prednji pogon za cestu, pa se očekuje da će najprodavaniji biti modeli 1.6 Multijet 120 Longitude (za 190.361 kuna) i 1.4 Turbo MultiAir 140 Longitude (za 189.308 kuna). Početni je model 1.6 E-Torq sa 110 KS i opremom Sport za 180.705 kuna. Riječ je o benzincu kojeg je Fiat dosad koristio samo u Južnoj Americi.

Što se dizajna tiče, sedmodjelna rešetka, okrugla svjetla i trapezoidni otvori kotača detalji su koji čine Renegade izdaleka prepoznatljivim pripadnikom Jeep branda. I unutrašnje uređenje odaje genetski kod marke, ovaj put pod nazivom Tek-Tonic. Označava kombinaciju mekih i opipljivih oblika i grubih i funkcionalnih detalja.
Renegade donosi i slobodu otvorenog prostora s dva sustava otvorenog krova dostupna u dodatnoj opremi: velikim električnim kliznim krovnim otvorom s dva panela od stakla ili krovnim otvorom My Sky koji se sastoji od dva lagana uklonjiva panela. Stakleni krov košta 9120 kuna, a cijena za My Sky je 9421 kunu.

U prodaji su četiri paketa opreme (Sport, Longitude, Limited i Trailhawk), deset kombinacija motora/mjenjača/pogona, 11 boja, sedam opcija unutrašnjosti, sedam izvedbi kotača…
Za proučavanje kompletnog cjenika kliknite na link.