Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportPirelli: gume za Formulu 1 u sezoni 2014 bit će puno izdržljivije
Pirelli: gume za Formulu 1 u sezoni 2014 bit će puno izdržljivije

Pirelli: gume za Formulu 1 u sezoni 2014 bit će puno izdržljivije


Nakon nemilih događaja prošle F1 sezone u kojoj su Pirellijeve gume znale i masovno pucati na utrkama, iz kompanije javljaju kako će ovogodišnje gume biti puno bolje.

U prvom redu bi trebale biti izdržljivije, odnosno trebale bi se manje trošiti, što je potvrdio i Paul Hembery, direktor motosport odjela u Pirelliju. U četiri dana testiranja u Bahrainu, a koje se odvija dok ovo čitate, vozači i timovi su imali prilike upoznati nove gume. No, u Pirelliju tvrde kako su nove gume puno izdržljivije od prošlogodišnjih, tako da ne bi trebalo dolaziti do neželjenog pucanja.

Treba spomenuti i to kako se gume za Formulu 1 posebno dizajniraju. Činjenica je kako bi one mogle trajati puno dulje, no tada bi vremena po krugu bila lošija. Gume su neka vrsta kompromisa između njihovih izdržljivosti i vremena koje vozači postižu na utrkama, cilj je i iz jednog i iz drugog svijeta izvući ono najbolje.

Ipak, ono pravo ćemo vidjeti u samim utrkama, gdje se vozi puno agresivnije, a i događaju se kontakti među bolidima koji također mogu oštetiti kako bolid tako i gume. Samo se nadamo kako se neće događati masovno pucanje guma kao na prošlogodišnjoj utrci za VN Velike Britanije.

Pirelli: gume za Formulu 1 u sezoni 2014 bit će puno izdržljivije