Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPeugeot u Šangaju predstavlja kompaktni supersportski model 308 R Hybrid

Peugeot u Šangaju predstavlja kompaktni supersportski model 308 R Hybrid


Automobilski sajam u kineskom Šangaju Peugeot će iskoristiti za predstavljanje kompaktnog supersportskog automobila – 308 R Hybrid s 500 KS.

Okruglih 500 KS dobilo se iz jednog benzinskog i dva električna motora. Benzinac je poznati i već proslavljeni 1.6 THP sa 270 KS, a svaki od dva elektromotora ima 115 KS. Jedan je zadužen za prednje, a drugi za stražnje kotače, pa 308 R Hybrid dakle ima mogućnost vožnje s pogonom na sva četiri kotača.

To je samo jedna od mogućnosti, jer se preko komandi središnjoj kontrolnoj ploči mogu birati četiri načina vožnje. Hot Lap iskorištava potencijal svih triju motora i postiže ukupno 500 KS i najveći okretni moment od 730 Nm. Način Track razvija 400 KS i 530 Nm, uglavnom s pomoću benzinskog motora i stražnjeg elektromotora. Prednji elektromotor daje dodatan potisak pri ubrzanju.

Način rada Road posebno je namijenjen vožnji na cesti sa snagom od 300 KS i okretnim momentom od 400 Nm. Benzinski motor razvija sav svoj potencijal, stražnji elektromotor mu pomaže, a prednji se elektromotor ne uključuje. Način ZEV ponajprije se koristi stražnjim elektromotorom, a prednji elektromotor uključuje se ovisno o pritisku vozača na papučicu gasa.

308 R HYbrid

Kako bi se zajamčile dinamične osobine, mase su preraspoređene i maksimalno spuštene. Litij-ionska baterija snage 3 kWh nalazi se ispod stražnjih sjedala umjesto spremnika benzina. Spremnik obujma 50 litara sada je ugrađen u prtljažnik iznad elektromotora straga i dvaju transformatora.

Maksimalna brzina automobila ograničena je na 250 km/h. Do stotke stiže za 4 sekunde, a za kilometar mu trebaju 22 sekunde. Usprkos takvim impresivnim brojkama, potrošnja i ekonomičnost su iznimni, pa deklarirana emisija CO2 iznosi samo 70 g/km.

Supersportski Peugeot 308 stoji na gumama dimenzija 235/35 R19, a trag kotača je u odnosu na obični 308 proširen za 80 mm. To doprinosi boljem ležanju na cesti. Automobil predstavljen u dvobojnoj plavo-crnoj varijanti privlači poglede i agresivnim dizajnom, s poklopcem motora koji ima istaknute otvore za zrak, odbojnikom s oštrim rubovima i rešetkom s uzorkom šahovnice.  U bočne dovode zraka uklopljeni su LED pokazivači smjera stupnjevitog treptanja, dok se na središnjem dovodu zraka nalazi potpis automobila, grb 308 R HYbrid izrezbaren u jednom komadu.

Straga automobil svoju radikalnost izražava iznimnom ekonomičnošću. Tanki spojler na vrhu vrata prtljažnika ima aerodinamičku funkciju, a odbojnik ima dva otvora za zrak koji sudjeluju u upravljanju temperaturom baterije odvođenjem toplog zraka.

308 R HYbrid

Po prvi puta Peugeot na serijsku osnovu nadograđuje niz materijala koji su se dosad upotrebljavali isključivo na konceptnim automobilima.  Tako je armaturna ploča presvučena digitalno proizvedenom tkaninom. Svojom inovativnošću takvo tkanje omogućuje izradu složenih komada velikih dimenzija i mekoće bez upotrebe pjene, pridonoseći tako smanjenju mase automobila. Tom digitalnom tkaninom presvučeni su unutarnji okviri vrata, u kombinaciji s crnom kožom i sa svjetlosmeđom patiniranom kožom.

Zahvaljujući svojoj inovativnoj konstrukciji, Peugeot i-Cockpit vozaču omogućuje da sasvim bezbrižno upravlja snagom od 500 KS koju razvija pogonski sklop. Kompaktan upravljač presvučen perforiranom kožom i ukrašen logotipom 308 R HYbrid vozaču je nadohvat ruke radi preciznog i dobro ugođenog položaja u zavojima. Smještene u neposrednoj blizini, tipke na upravljaču omogućuju mu da vršcima prstiju upravlja mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Na instrumentnoj ploči u visini očiju dostupne su mu sve informacije, a da ne skreće pogled s ceste. Naposljetku, dvije tipke raspoređene na središnjoj konzoli omogućuju mu da nadzire mehaničke komponente. Prvom se budi snažan pogonski sklop, a druga omogućuje pristup četirima načinima vožnje.

Uz  kočnice, za usporavanje služi i elektromotor. Osim očuvanja diskova i pločica, taj sustav obnavljanja energije jedno je od triju rješenja za punjenje baterije. Drugu strategiju čini upotreba prednjeg elektromotora kao generatora koji se pokreće benzinskim motorom. Naposljetku, priključak za brzo punjenje bateriju puni do maksimalnog kapaciteta u samo 45 minuta.