Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPeugeot 508 premijera u Londonu pokazala novi karakter
Peugeot 508

Peugeot 508 premijera u Londonu pokazala novi karakter


Novi automobil iz francuske radionice pokazao je kako će izgledati budući modeli. Predstavljamo novi “grand tourer” iz D segmenta, Peugeot 508.

Novi je Peugeot 508 opremljen dodirnim ekranom, kamerom za vožnju unatrag i senzorima za praćenje mrtvog kuta. Zanimljiv je i novi motor – dvolitreni BlueHDi 150 sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem te emisijom CO2 od samo 105 g/km.  najbolja ponuda u segmentu za tu razinu snage motora.

Nova maska osnovni je element stila modela PEUGEOT 508. Okomitija i odsad s Lavom marke u središtu, jasan je znak poštovanja prethodnicima iz serije 5. Također, novom modelu PEUGEOT 508 sprijeda omogućuje uvođenje samopouzdanijeg stila koji iskazuje bolji status marke, a primijenit će se na budućim modelima.

Prednji dio vozila također je prepoznatljiv po svjetlima − farovima, dnevnim svjetlima, žmigavcima i maglenkama − u visokotehnološkoj 100 % LED izvedbi. Vizualni potpis – zarez na limuzini i karavanu, pandže na modelu RXH − istaknut dnevnim svjetlima koja su kao standardni dio opreme ugrađena u branik, jedinstveno obilježava i određuje šarm novog modela PEUGEOT 508.

I unutrašnjost je izmijenjena. Instrumentna ploča sad sadrži 7” dodirni ekran, kojim se na vrlo intuitivan način upravlja većinom funkcija vozila. Zbog toga središnja ploča sadrži manje gumba, a u središnjoj se konzoli nalazi nov zatvoren pretinac za pohranu. Postavljena ispred vozača, bogato i sveobuhvatno opremljena instrumentna ploča nadahnuće je pronašla u urarstvu. Nadopunjena je head-up zaslonom za prikaz vozačkih i navigacijskih informacija u boji, koje se prikazuju na uvlačivoj zamagljenoj plohi.

Peugeot 508

U pogledu ovjesa, pomno izabrane komponente čine novi PEUGEOT 508 iznimno ugodnim i sigurnim za vožnju. S dvostrukim poprečnim polugama, odvojenim glavinama prednjeg ovjesa (na jačim dizelskim inačicama) ili pseudoMacPhersonom na drugim inačicama i multilink stražnjim ovjesom, novi PEUGEOT 508 nastavlja nuditi izvanredan kompromis između udobnosti vožnje i ponašanja na cesti.

Kad je riječ o agregatima, paleta nudi benzinske i dizelske motore posljednje generacije. Novi PEUGEOT 508 uvodi nov Euro 6 benzinski motor: 1,6-litreni THP 165 S&S združen s šesterobrzinskim ručnim mjenjačem ili novim šesterobrzinskim automatskim mjenjačem EAT6. Zamjenjujući 1,6-litreni Euro 5 THP 156, taj novi motor sa 165 KS nudi smanjenu emisiju CO2 od 129 g/km (sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem), dok je u prethodnoj generaciji motora ona iznosila najmanje 144 g/km.

Tehnologija BlueHDi dizelskih motora obilježje je svih inačica novog modela PEUGEOT 508. Tako je 2,0-litreni BlueHDi 150 sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem i emisijom CO2 od samo 105 g/km u limuzini i karavanu najbolji u segmentu za tu razinu snage motora. Slično, novi 2,0-litreni BlueHDi 180 EAT6 u limuzini ima homologiranu emisiju CO2 od 111 g/km, što je jedan od najboljih kompromisa snage i potrošnje u tom segmentu vozila.

Peugeot 508

U pogledu tehnologije Hybrid4, koja zasad ostaje jedinstvenom u segmentu, raspoloživa je na modelu RXH. Zbog veće dostupnosti na vozilima PEUGEOT 3008 i 508 RXH, marka se može podičiti drugim mjestom po prodaji hibridnih vozila u Europi. Dvolitreni dizelski HDi motor sa 163 KS i elektromotor sa 37 KS koji pokreće stražnje kotače, rade zasebno ili zajedno, o čemu vozač ne treba razmišljati. Četiri načina vožnje (ZEV, 4WD, Sport i Auto) korisniku nude izvanrednu lakoću uporabe i užitak u vožnji.

U Europi će se početi prodavati u rujnu, a u Hrvatskoj se prodaja prvih primjeraka očekuje u listopadu ove godine.