Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPeugeot 5008 na hrvatskom tržištu

Peugeot 5008 na hrvatskom tržištu


Na hrvatsko je tržište stigao potpuno novi Peugeotov model – 5008. Automobil dugačak 463 cm u ponudi je s pet i sedam sjedala, s dva motora (1.6 VTI 120 i 1.6 HDi 110) i dva paketa opreme (Comfort Pack i Premium), a početna mu je cijena 154.200 kuna.

Peugeot 5008 na hrvatskom tržištu

Iako visok 164 cm, 5008 ima skladan i aerodinamičan izgled, tako da se u njemu spajaju dinamičnost i prostranost. Koliko je unutrašnjost prostrana pokazuju i brojke, jer širina u visini oslonca za lakat iznosi 1476 mm sprijeda i 1520 mm u drugom redu sjedala, a u trećem redu širina iznosi 1341 mm. Dojam još većeg prostora dobiva se zbog staklenim površina ukupne veličine 5.77m² te staklenom krovu veličine 1.69m², koji pružaju izniman panoramski pogled na vanjski prostor.

Modularnost je među najboljima je u segmentu. Drugi red se sastoji od tri sjedala jednake širine koja se mogu pomicati uzdužno (130 mm) te imaju mogućnost podešavanja nagiba naslona za optimalnu udobnost. Također, mogu se pojedinačno sklopiti i neprimjetno spremiti u pod putničke kabine ostavljajući ravnu površinu idealno poravnatu sa stražnjim utovarnim pragom. Sa sklopljenim suvozačkim sjedalom u položenoj konfiguraciji, moguće je utovariti dugačke predmete sve do prednje komandne ploče. Funkcionalna sklopiva sjedala smještena u drugom redu omogućuju jednostavan i nesmetan pristup trećem redu. Napredna modularnost također je prisutna i u trećem redu gdje se dva sjedala pune veličine mogu zasebno sklopiti u stražnji pod.

Peugeot 5008 na hrvatskom tržištu

Prtljažnik u 5008 je prostran i praktičan, te jednostavan za upotrebu zahvaljujući pravokutnom obliku. Ovisno o položaju pomičnih stražnjih sjedala, nudi obujam od 758 litara do 823 litre ispod police prtljažnika sa sjedalima trećeg reda sklopljenim u podu. Kapacitet se povećava na 1247 litara kada je izvađena polica prtljažnika i kada je prostor prtljažnika iskorišten do krova te se može dodatno proširiti na 2506 litara ukoliko se drugi red sjedala sklopi u pod. Za one koji traže dodatni prostor tu su još brojni pretinci i police s volumenom od ukupno 48 litara. Verzija sa pet sjedala nudi 60 litara spremišnog prostora ispod pokrova prtljažnika.

5008 postavlja neke nove standarde u pogledu sigurnosti i udobnosti vožnje, predstavljajući nove i inovativne tehnologije. Head-up zaslon prikazuje osnovne informacije u vožnji kroz prozirnu ploču koja se izdiže s vrha instrument table. Tako vozač dobiva bitne informacije, bez da pomiče pogled s ceste. U standardnoj je opremi uz ESP dostupan i Inteligentan sustav kontrole trakcije. Dodaje novu funkciju tradicionalnom sustavu kontrole proklizavanja pogonskih kotača, dopuštajući vozaču pokretanje i efikasno kretanje na mokrim, zaleđenim i snijegom pokrivenim cestama. Što se sigurnosti tiče, šest zračnih jastuka te zračni zastor za glavu koji pokriva sva tri reda sjedala je dostupan u verziji sa sedam sjedala (dva reda pokrivena su verzija sa 5 sjedala). Aktivira se simultano sa bočnim zračnim jastucima da bi se optimizirala sigurnost putnika.

Peugeot 5008 na hrvatskom tržištu

Kako bi svakodnevna vožnja bila olakšana, 5008 opremljen je korisnim tehnologijama poput stražnjih parking senzora te sustavom za mjerenje parkirnog prostora koji pomaže za vrijeme parkiranja. Nadalje, dio opreme je i indikator za mijenjanje brzina (GSI – Gear Shift Indicator), koji omogućava vozaču optimalnu potrošnju goriva.

Nakon predstavljanja, od šest raspoloživih, na našem će tržištu 5008 biti dostupan s dva motora. To su 1.6 VTi s 88 kW (120 KS) i 1.6 HDi FAP s 80 kW (110 KS). Benzinski motor u kombinaciji s 5-stupanjskim brzinski ručnim mjenjačem troši prosječno 7,3 litara goriva na 100 km, a ispuh mu je 169 g/km CO2. Dizelski motor ide sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, troši prosječno 5,3 litara, a ispuh mu je 140 g/km CO2.

Cjenik Peugeot 5008
– Comfort Pack 1.6 VTi 120 – 154.200 kuna
– Comfort Pack 1.6 HDi 110 – 169.200 kuna
– Premium 1.6 VTi 120 – 171.600 kuna
– Premium 1.6 HDi 110 – 186.600 kuna

Peugeot 5008 na hrvatskom tržištu

Oprema Comfort Pack: 6 zračnih jastuka, ESP+ABS+ASR+REF+AFU, ručni klima uređaj, električna parkirna kočnica, putno računalo, čelični naplatci 16", radio CD RD4 s MP3 čitačem, RCA priključkom i ručicom daljinskog upravljanja na upravljaču, el. podesiva i grijanja vanjska ogledala, 3 individualna modularna sjedala u 2. redu, bočne lajsnice u crnoj boji, vanjski retrovizori u boji karoserije, stolići za 2.red sjedala, varijabilni servo upravljač podesiv po visini i dubini, upravljač s tri kraka, rezervni kotač standardnih dimenzija, el. podizanje prednjih stakala stupnjevito, središnje daljinsko zaključavanje, sjedalo vozača podesivo po visini

Oprema Premium: bočne lajsnice u boji karoserije i kromirani ukrasni dodaci, paket Osvjetljenje (osvjetljenje u prtljažniku i na pragovima vrata), paket Vidljivost (automatsko paljenje svjetala, automatska aktivacija brisača, akustično vjetrobr.staklo, follow me home sustav), maglenke, polica ispod sjedala vozača, pretinci u podu ispred 2.reda sjedala, sjedalo suvozača podesivo po visini, 3. red sjedala (2 individualna sjedala), alu naplatci 16", automatski dvozonski klima uređaj, USB Box priključak, el. podizači stražnijh stakala, tempomat s regulatorom brzine, zatamnjena stražnja stakla

Peugeot 5008 na hrvatskom tržištu