Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportPeugeot 208 Type R5 – testiranja napreduju na jugu Fracuske, za upravljačem relijaš Craig Breen

Peugeot 208 Type R5 – testiranja napreduju na jugu Fracuske, za upravljačem relijaš Craig Breen


U četiri dana odradit će se intenzivna testiranja novog Peugeot 208 Type R5 reli trkača. Prva su testiranja odrađena u prosincu 2012. godine i pokazala su se kao odlična. U ovima je za upravljačem Irac Craig Breen.

Peugeot 208 Type R5 nastavlja s testiranjem na makadamu u blizini mjesta Riboux, na jugu Francuske, koje traje četiri dana, počevši s četvrtkom 22. siječnja. Službeni vozač Peugeot Rally Academy, Craig Breen preuzeo je mjesto za volanom 208 Type R5 od Bryana Bouffiera.

Craig Breen: “Sjajno je testirati 208 Type R5. Jako se lijepo vozi i mislim da su mu najveće prednosti kočnice i mjenjač. Uvjeti su bili teški, ali je kočenje bilo izvanredno i osjećao sam se vrlo sigurno. Mjenjač je vrlo lagan za korištenje, a promjene brzina bile su savršene ! Sviđa mi se i motor, ima nevjerojatan okretni moment. Možete osjetiti kako je auto iz utrke u utrku sve bolji, stoga je ovo bio vrlo uzbudljiv tjedan! »

Alexis Avril, Tehnički direktor: “Testiranja u prosincu bila su shakedown, ali ovoga tjedna počeli smo stvarno razvijati automobil i to nam je omogućilo da saznamo na kojim područjima dalje trebamo raditi. Usprkos promjenjivom vremenu, prešli smo mnogo kilometara i već smo počeli istraživati različita tehnička rješenja.”

208 TypeR5 je treći model razvijen isključivo za automobilski sport, nakon 208 R2 i 208 Racing Cup. Peugeot Sport otvorit će narudžbe za ovaj automobil od ožujka 2013. godine.

Izvor: Auto-info