Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPeugeot 2008 urbani crossover novi je predstavnik iz B segmenta i manji brat modela 3008

Peugeot 2008 urbani crossover novi je predstavnik iz B segmenta i manji brat modela 3008


Komercijalizacija 2008-ice počet će od proljeća 2013. godine, dok ga u Hrvatskoj očekujemo sredinom godine. S ovim modelom Peugeot želi nastaviti ofenzivu započetu s 208-icom.

Novi crossover by Peugeot je model Marke otprve zamišljen i razvijan za tržišta širom svijeta. Zbog svojih svjetskih ambicija, 2008 čini Marku još dinamičnijom u strategiji razvoja ponude crossovera i osvajanju novih klijenata.

U urbanom svijetu koji se stalno razvija, počinje se pojavljivati nova generacija klijenata, koji traže pokret i dinamiku. Ima ih na svim kontinentima i traže proizvode u skladu sa svojim imidžom.

Uzimajući to u obzir, Marka je izradila visoko ambiciozan projekt. Od samog početka primijenjeni su Peugeot crossover geni : jedinstven doživljaj vožnje, snažan dizajn i praktičnost korištenja, izazov lansiranja u tri zemljopisne zone vozila namijenjenog klijenteli širom svijeta.

Peugeot je prihvatio izazov. Dinamični i reprezentativni crossover by Peugeot donio je jedinstvenost i raznolikost u B segment. Dug jedva 4,16 m, 2008 na jedinstven način spaja voznost limuzine i robusnost SUV-a s prostranošću, modularnošću i udobnošću prostora u unutrašnjosti vozila. Zahvaljujući izvrsnim voznim osobinama, pogodan je i za gradsku vožnju i za otvorenu cestu. 2008 se prilagođava svakom klijentu svojom univerzalnošću i svestranošću.

2008 će se proizvoditi u Francuskoj (Mulhouse), Kini (Wuhan) i Brazilu (Porto Real).

Jedinstven stil, koji objedinjava eleganciju i robusnost

Inovativni 2008 uspješno spaja svjetove vozila velikog volumena i malog automobila. Na prvi pogled, dizajnerska rješenja su u službi praktičnosti, prostranosti i voznih svojstava.

2008 karakterizira povišen položaj, gume « Mud&Snow » i naplatci 17’’ u mat nijansi. Crni blatobrani i zaštite na pragovima, prednje i stražnje zaštite i bočne zaštite od nehrđajućeg čelika u potpunosti štite najizloženije dijelove vozila od udaraca.

Prednji kraj nosi stilska obilježja Marke. Fino oblikovan poklopac motora sugerira da se radi o čvrstom, robusnom i poletnom automobilu. Prednja « plutajuća » maska istovremeno djeluje i profinjeno i snažno. Farovi, fino uklopljeni u karoseriju, podsjećaju na mačju zjenicu. Potpuno sjedinjeni s prednjom maskom, doprinose još izražajnijem i modernijem izrazu, dodatno istaknutog LED diodama.

Novi urbani crossover odlikuju velike staklene površine, poput panoramskog krova, koje nagovještavaju prostranu unutrašnjost i otvorenost prema okolini.

Stražnji kraj je jednako dinamičan i robustan. Odlikuje ga nizak utovarni prag i stražnje staklo s udubljenjem, detaljem preuzetim s RCZ-a. Stražnja svjetla, s tri LED “pandže”, skladno su uklopljena u karoseriju.
Dinamici i eleganciji profila doprinosi bočno staklo s metalnim ukrasom, a elegantni krovni nosači pojačavaju dojam dinamičnog i avanturističkog duha modela 2008.

Motorizacije zadnje generacije pružaju jedinstven doživljaj vožnje uz nisku potrošnju. Zahvaljujući modernoj tehnologiji dizelskih e-HDi motora i 3-cilindarskih benzinskih motora, urbani crossover 2008 izdvaja se od konkurencije s emisijama CO2 od 99g/km.

Izvor: Auto-info