Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportPetter Solberg branit će naslov prvaka svijeta u rallycrossu

Petter Solberg branit će naslov prvaka svijeta u rallycrossu


Petter Solberg, aktualni svjetski prvak u rallycrossu i nekadašnji WRC prvak, potvrdio je da će iduće godine braniti naslov u World RX prvenstvu, a obznanio je i ostale planove za 2015. godinu.

Na vlastitoj internetskoj stranici Solberg je sumirao dojmove o prošloj sezoni, za koju je rekao da je najuspješnija u njegovoj karijeri, a potom je napisao kakva su mu razmišljanja o utrkivanju u 2015. godini.

Glavni plan mu je obrana naslova rallycross prvaka, tako da planira nastupiti na svih 12 utrka. Detalje nije napisao, ali najvjerojatnije će i dalje voziti Citroen DS3 Supercar.

Solberg je priznao da i dalje razmišlja o nastupu na nekoliko WRC utrka, ukoliko dobije dovoljno dobru ponudu. Najavio je također nastup na američkim X Games, gdje će se u rallycrossu suprotstaviti vozačima koji većinom nastupaju u Global Rallycross prvenstvu. Za kraj godine u planu mu je opet nastup na Race of Champions, a nakon osvajanja Kupa nacija u Barbadosu, sljedeći cilj mu je osvajanje individualnog naslova Prvaka nad prvacima.