Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportPeter Suber – novi bolid s Ferrarijevom mašinom?

Peter Suber – novi bolid s Ferrarijevom mašinom?


Bivši BMW Sauber F1 tim najavio je kako će krajem ovog mjeseca u Valenciji predstaviti novi bolid kojim će nastupiti u sezoni 2010 Formule 1.

Peter Suber – novi bolid s Ferrarijevom mašinom?

Vjeruju kako će s njim značajnije popraviti narušeni imidž tima iz sezone 2009. Trodnevno testiranje novog bolida u Španjolskoj kreće odmah nakon premijere. Peter Sauber još nije dao službeno ime novog tima, za sada ga pamtimo kao BMW Sauber, jer je BMW tim podržavao mašinama. Podsjetimo se, njemački automobilski gigant se zbog globalne ekonomske krize koja je posebno pogodila automobilsku industriju povukla iz F1 natjecanja i tako švicarski tim ostavila na cjedilu.

Ipak, čini se kako lukavi lisac Peter Sauber ima rješenje za nastavak natjecanja. Već su potvrdili prvog vozača, a to je mladi talentirani Japanc Kamui Kobayashi (bivši vozač Toyote), dok se drugo vozačko ime još očekuje. Potvrđen je i novi tehnički direktor tima, a to je Willy Rampf.

Sigurno je da u bolidu neće imati BMW-ove mašine, a najozbiljniji ponuđač za sada je Ferrari, iako to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Peter Suber – novi bolid s Ferrarijevom mašinom?