Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiPeta generacije Opel Corse OPC za mjesec dana uživo u Ženevi

Peta generacije Opel Corse OPC za mjesec dana uživo u Ženevi


Dosta brzo nakon lansiranja nove Corse stiže nam i njezine sportska verzija OPC, bit će predstavljena na sajmu u Ženevi za manje od mjesec dana.

Peta generacija OPC-ove Corse mora biti ljepša,jača,brža i opremljenija od prethodnih, ali mora sesuprotstaviti i jakoj konkurenciji u klasi gradskih nabrijanih auta. Osnova za sve to je 1.6-litreni turbobenzinski motor sa 152 kW (207 KS) i okretnim momentom od 280 Nm, koji Corsu OPC tjera do stotke za samo 6,8 sekundi, a maksimalna je brzina 230 km/h.

– OPC modeli su dinamični vrh ponude naših automobila. Oni odražavaju Opelovu sportsku tradiciju, utjelovljuju njemačko inženjerstvo, emocionalan dizajn i prepoznatljivu voznu dinamiku. Nova Corsa OPC impresivno pokazuje koliko su visoko naši inženjeri postavili standarde u segmentu sportskih malih automobila. Ona pokazuje svoj pravi karakter na zavojitim brdskim cestama, pa čak i na trkalištu, a toliko ju je zabavno voziti, da nećete htjeti izići iz nje. Tipični OPC – jednostavno čista strast – opisao je novi model glavni izvršni direktor Opel Grupe dr. Karl-Thomas Neumann, nakon što se s njom provozao u Opelovu testnom centru u Dudenhofenu.

Novi automobil iz Opel Performance Centra promoviran je u prepoznatljivoj plavoj boji, a najvidljiviji znak prepoznavanja su veliki otvori za zrak na prednjem dijelu auta, posebno onaj na poklopcu motora. Straga je na vrata prtljažnika postavljen spojler, a on će biti dostupan u dvije veličina. Na dnu stražnjeg dijela je dvostruki ispuh Remus , a aerodinamički element je i difuzor zraka.

I unutrašnjost odiše sportskim ambijentom. Tu su Recaro sjedala koja nude optimalnu bočnu potporu čak i u najoštrijim zavojima. Kožni upravljač ravan je s donje strane, OPC kugla mjenjača i sportske papučice zajedno s karakterističnim instrumentima OPC dizajna upotpunjuju kabinu.

Vozači će moći uživati i u izvanrednim mogućnostima povezivanja. Opelov informacijsko-multimedijski sustav IntelliLink bit će dostupan kao opcija i donijeti u Corsu OPC svijet pametnih telefona, onih sa sustavom Apple iOS i Android.

Pogonski sklop nove Corse OPC je standard u toj kategoriji auta: 1.6-litreni turbak, oko dvjestotinjak konja ide na prednje kotače preko šeststupanjskog ručnog mjenjača. Maksimalni okretni moment od 280 Nm doseže se uz pomoć overboosta, a u Opelu tvrde da su u odnosu na prethodni model poboljšali upravo iskoristivost okretnog momenta pri manjem broju okretaja.

Da bi prenijeli snagu na cestu na najbolji mogući način Opelovi su se inženjeri udružili sa stručnjacima iz tvrtke Koni i razvili podvozje s inovativnim amortiziranjem. Nova tehnologija frekvencijski selektivnog amortiziranja (Frequency Selective Damping, FSD) omogućuje da se sile amortiziranja prilagođavaju frekvenciji automobila, omogućujući tako balansiranje između beskompromisnog sportskog ponašanja i odgovarajuće razine udobnosti. Corsa OPC je 10 mm bliža cestovnoj podlozi od običnih Corsi.

Najnovija generacija sustava elektroničke kontrole omogućuje odabir različitih načina rada elektroničkog programa stabilnosti (ESP-a) i kontrole proklizavanja (TC). Primjerice, u kompetitivnom načinu rada (Competition Mode) kontrola proklizavanja nije aktivna, dok ESP drži Corsu OPC na nešto dužoj uzici. Iskusni vozači mogu čak posve isključiti ESP dok pomiču granice izdržljivosti tog vozila na trkaćim stazama.

Osim toga optimizirano je i upravljanje. Ono reagira još izravnije i preciznije i daje vozačima OPC-a još bolju povratnu informaciju. Standardne Michelinove visokoperformansne gume 215/45 R17 osiguravaju savršeno prianjanje za podlogu. Tu je i sustav kočenja optimiziran za OPC s 308-milimetarskim kočničkim diskovima na prednjoj osovini.

Vozači koji traže još više trkaćeg duha mogu posegnuti za posebnim paketom opreme. On sadrži mehaničko zaključavanje diferencijala s više diskova tvrtke Drexler, 18-inčne kotače s Michelin gumama te još sportskije postavke podvozja. Paket za performanse sastoji se i od visokoperformansnog sustava kočnica Brembo s 330-milimetarskim kočničkim diskovima na prednjoj osovini.