HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportPehovi obilježili Lavanttal rally u Austriji

Pehovi obilježili Lavanttal rally u Austriji


Kao što i sam naslov kaže tako je i bilo, od starta rally-a do samoga cilja. Ipak, Viliam Prodan i ekipa su stigli na cilj i to na desetom mjestu u ukupnom poretku Mitrope.

Evo što nam je o utrci ispričao Viliam:
“Sve je krenulo u četvrtak popisivanjem i provjerom brzinskih ispita gdje je sve slutilo na jedan težak ali atraktivan i lijep rally s obzirom na ljetne vremenske uvjete, dvadesetak stupnjeva, ugodan Austrijski zrak i relativno čisti brzinski ispiti s obzirom da je u pitanju „prljava“ Austrija. U petak su na rasporedu bila četiri brzinska ispita te u subotu još osam, kao što smo u najavi rekli, svi osim jednoga imaju barem djelom makadamski dio što u prijevodu znači da je bilo sve samo ne jednostavno.

Krenuli smo vrlo ambiciozno, u potpunosti spremni sa jako dobrim radarom kojeg smo radili dan i pol no da ne bude sve tako sjajno pobrinuo se stražnji lijevi kočioni disk koji je puknuo već na prvom kilometru prvog brzinca te oštetio ostale dijelove kočionog sistema gdje smo već na prvom brzincu izgubili više od minute jer smo većinu odvozili bez kočnica, dok smo se na drugom brzinskim ispitom dugačkim više od 20 kilometara odvezli na četiri žmigavca čisto da stignemo u servis da ne moramo odustati te tu gubimo više od 7 minuta što je u konačnici nenadoknadivo.

Pehovi obilježili Lavanttal rally 02

Po ulasku u servis mehaničari otklanjaju disk te ostala dva brzinca vozimo samo s prednjim kočnicama, ali uspijevamo praviti solidna vremena koja nam nažalost nisu puno pomogla u plasmanu s obzirom na veliki zaostatak. U subotu u prvom ulasku u servis dečki otklanjaju kvar te opušteno možemo juriti što i činimo do posljednjeg brzinca gdje opet ostajemo bez kočnica (ovoga puta nije disk već neznamo ni Mi što) gdje nam je kočioni sistem funkcionirao na nekih 20 % što nas je spriječilo da se u tom zadnjem brzincu još dodatno dignemo u plasmanu s obzirom da smo subotnjim dobrim vožnjama skočili za više od 30 mjesta te tako oprezno završavamo taj posljednji brzinac, sretni što smo ipak u cilju i to na desetom mjestu u ukupnom poretku Mitrope te s nekoliko važnih bodova odlazimo kući na trenutno trećem mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally kupa nakon dva održana natjecanja.

Sljedeće natjecanje nam je doma u Opatiji pa se nadamo da nas neće pratiti takve poteškoće te da ćemo pred našim ljudima juriti ka novim uspjesima.

Vidimo se u Opatiji za dvadesetak dana.

Sportski pozdrav!”

Pehovi obilježili Lavanttal rally 03