Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportPedro De la Rosa vozit će za BMW Sauber

Pedro De la Rosa vozit će za BMW Sauber


BMW Sauber tim popunio je vozačku kvotu. Nakon što su nedavno objavili kako će za njihov tim voziti mladi Japanac, Kamui Kobayashi, jučer je tim službeno objavio kako je drugi vozač Pedro de la Rosa.

Pedro De la Rosa vozit će za BMW Sauber

Španjolca se sjećamo po odličnim "zamjenskim" vožnjama u McLarenu, a njegovo će prijašnje sedmogodišnje iskustvo u tom timu biti velika pomoć BMW Sauberu, kao i odličan poticaj mladom Kobayashiju. "Pedro godinama radi za vrhunske timove na najvišem mogućem tehničkom nivou. Naš će tim dobiti puno s njegovim iskustvom, a u kombinaciji sa sve boljim Kamuijem možemo očekivati dobre rezultate", izjavio je šef tima Peter Sauber.

Pedro de la Rosa je trkaću karijeru počeo relativno kasno, u 17. godini u kartingu, ali se pokazao kao veliki talent tako da je brzo napredovao. Pobijedio je u Formula Fiat Uno prvenstvu, a uspješan je bio i u natjecanjima Formula Ford, Formula Renault i britanskoj British Formuli 3. Godine 1997. bio je prvak japanske Formule 3000 i GT prvenstva.

1998. godine dolazi u Formulu 1 kao testni vozač Jordana. Prvu je utrku vozio 1999. godine u Australiji za Arrows za koji je s vrlo lošim bolidom kao šesti osvojio bodove. Iz Arrowsa 2001. godine seli u Jaguar, a od 2003. do 2009. godine član je McLarena (rezervni vozač). Postigao je neke zapažene rezultate – 2005. godine bio je peti u Bahrainu s najbržim krugom utrke, dok je 2006. u osam utrka sakupio čak 19 bodova. Najbolji plasman mu je bilo 2. mjesto u Mađarskoj, iste godine.

Pedro De la Rosa vozit će za BMW Sauber