Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportPedro de la Rosa prešao u Ferrari, tim iz Maranella najavio je predstavljanje novog bolida

Pedro de la Rosa prešao u Ferrari, tim iz Maranella najavio je predstavljanje novog bolida


41-godišnji Španjolac će ove F1 sezone provesti u Ferrarijevom timu, stigao je iz HRT F1 tima. Uz Fernanda Alonsa i Felipe Massu, De la Rosa će biti treći vozač i velika pomoć Ferrari F1 timu.

De la Rosa ima bogatu vozačku povijest. Vozio je za razne F1 klubove – Arrows (1999-2000.), Jaguar (2001-2002.), McLaren (2005-2006.), BMW Sauber (2010-2011.) i posljednji HRT (2012.). Dobro ga se sjećamo kada je bio u McLarenu i odvezao neke od “legendarnih “vožnji u kojima nije respektirao nikoga i vozio “na nož” sa svjetskim prvacima. I bio bolji od njih.

Do sada je odvezao čak 106 utrka u Formuli 1, a njegovo će iskustvo itekako biti od koristi Alonsu i Massi. Najviše će talijanskom timu pomagati u tehničkim, trkaćim i komercijalnim aktivnostima. Isto tako, njegovo će znanje biti ključno i u samom razvoju novog bolida.

Kada već spominjemo novi bolid, šef Ferrari F1 tima Stefano Domenicali najavio je kako će svoj novi bolid predstaviti 1. veljače u njihovoj tvornici u Maranellu.

Pedro de la Rosa u Ferrariju 02