Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliPagani Zonda i C9 su legende, ali će razviti i manji V8 automobil

Pagani Zonda i C9 su legende, ali će razviti i manji V8 automobil


Pagani Zonda je super sportski automobil o kojem ne treba trošiti riječi, jer je planetarno popularan kao jedan od najbržih automobila na svijetu. No, u kompaniji polako ali sigurno mijenjanju taktiku. Osim novog modela nazvanog C9 koji na tržište dolazi do kraja godine, uskoro namjeravaju predstaviti još manji model.

Za razliku od spomenutih Zonda i C9 modela, najmanjeg će Paganija pogoniti V8 motor, proizvest će samo 500 primjeraka, a prvi se očekuju tek 2015. godine. Inače, manje poznat podatak javnosti je kako Pagani proizvodi tek 16 automobila godišnje, inače ručno sastavljanih, ali oni su čista ekskluziva.

Za razliku od novog Pagani "mališana", novi C9 će pokretati 6.0 litarski V12 motor kojeg su zajernički razvili Mercedes-Benz i AMG, a koji razvija 700 konja. Istina, to je manje od modela Pagani Zonda R koji razvija 750 konja, ali i više nego dovoljno da zaplaši Ferrarije i Lamborghinije.

Pagani C9 je potpuno novi automobil koji je razvijen iz koncepta, s novim materijalima, aerodinamičkim sustavom. Kažu kako će ugraditi čak 3.770 novih dijelova smještenih unitar karbon-fiberske šasije, posebno razvijenih Perellijevih guma i Boschove elektronike.

I za kraj – cijena? Pagani C0 košta oko 1,2 milijuna dolara. A onaj "mališan" kojeg smo spomenuli? E, za njega cijene još nema, moramo se još malo strpjeti.