Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliPagani C9 Zonda superautomobil dobit će nasljednika?

Pagani C9 Zonda superautomobil dobit će nasljednika?


The Pagani Zonda je definitivno jedan od najzanimljivijih sportskih superautomobila i kako kažu – s najekstremnijim dizajnom. Praktički ga ne možete usporediti niti s jednim automobilom. A kako saznajemo, dolazi novi model.

Pagani C9 Zonda superautomobil dobit će nasljednika?

Model Pagani Zonda je već prilično poznat širom svijeta. No, Horacio Pagani neće se zaustaviti na ovom modelu, nego već uvelike razvijaju novi model kojeg su radno nazvali C9, koji bi masovnije trebao ući na tržište, osobito američko.

O ovom automobilu ne treba previše trošiti riječi, nego ga željno iščekivati i vidjeti kako izgleda na cesti. Mi ćemo ipak oddati kako će novi C9 pokretati 6,0 litarski V12 motor kojeg su pripremili u Mercedesovoj tuning kući, AMG-u. Motor razvija okruglih 700 konja, što je manje od modela Zonda R (750KS) no idalje sasvim dovoljno da Ferrari i Lamborghini gledate daleko u retrovizorima.

Pagani C9 Zonda je, kako kažu, potpuno novi automobil, počevši od koncepta, rasporeda težine, materijala i dinamike. U njega je ugrađeno čak 3.770 novih dijelova koje nećete naći u prijašnjim modelima, uz karbonsko-titansku šasiju, te posebno za ovaj automobil razvijene Pirelli gume i Boschova elektronika.

Stilski gledano, C9 će biti sličan Zondi, ali nešto manjih dimenzija. Očekuje se kako će godišnje proizvoditi oko 60 ovih superautomobila po jediničnoj cijeni od 1,2 milijuna američkih dolara. Prvog na cesti očekujte u rujnu ove godine, a do data uživajte u videu.