Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportOve godine nema prijenosa Formule 1 na HTV-u?

Ove godine nema prijenosa Formule 1 na HTV-u?


Nakon godina i godina uživanja u direktnim prijenosima u najluđem i najvećem cirkusu na četiri kotača – Formuli 1, čini se kako je tim užicima kraj. Neslužbeno saznajemo kako ove godine nećemo na HTV-u gledati Formulu 1.

Neki hrvatski mediji već su objavili informaciju kako je budžet sportskog programa HTV-a prepolovljen sa 120 na 59 milijuna kuna, tako da su "odrezani" mnogi sportovi i prijenosi, a jedan od njih je izgleda i uvijek nam dragi autosport (Formula 1, WRC, hrvatski i europski reli, druge auto-moto utrke), koji je i inače zanemarivo zastupljen. Posljednje informacije govore kako više nećemo gledati Formulu 1, a čisto sumnjamo i da ćemo uživati i u emisiji HAKS Specijal.

Naime, službeni email smo poslali u sportsku redakciju HTV-a, no do danas nismo dobili nikakav odgovor. Žalosno je što kolege i kolegice s HTV-a ne mogu odgovoriti na email samo s da ili ne, čisto da nas "prosvijetle".

Nadamo se da su ovo samo nagađanja i da nismo u pravu, ali ako se osvrnemo oko sebe, bojimo se kako bi ovo moglo biti istina. Ako nas pitate, boje je da ukinu nogomet… zauvijek… ali to je samo naše mišljenje. No, neka se naši posjetitelji ne brinu, F1 ćete i moći pratiti na našem AutoManija portalu, koje ćemo pojačati dodatnim informacijama.

I jedna mala digresija. Naime, jedan naš ugledni hrvatski medij u tekstu o Formuli 1 napisao je, citiramo "…više nećemo uživati u utrkama najboljih vozača današnjice…" što je sa gledišta autosporta totalna besmislica. Niti su vozači Formule 1 najbolji, a nisu niti najbrži kako mnogi misle. Svi koji prate autosport jako dobro znaju kako su npr. reli vozači daleko bolji vozači od Formule 1, a ima i mnogih drugih čije su vozačke vještine "plemenitije" od onih u F1 natjecanju koji voze isključivo po kružnim asfaltiranim stazama. Svaka čast Vettelu, Schumacheru i ekipi, volimo ih, ali se ne mogu mjeriti s jednim Loebom, legendarnim McRaeom i sličnim svestranim vozačima. Ovdje je ipak riječ o "medijskom pumpanju", pa ako nas pitate je li Formula 1 najskuplje autosportsko natjecanje, e tu bi već mogli pozitivno odgovoriti. Kolege novinari, educirajte se malo… 🙂