Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliOullim Spirra EV – električni superautomobil posebno za Europu
Oullim Spirra EV - električni superautomobil posebno za Europu

Oullim Spirra EV – električni superautomobil posebno za Europu


Južnokorejski sportski automobil poznat kao Spirra, a kojeg potpisuje Oullim Motors, spreman je za europsko tržište. Ali drugačiji, električni – Oullim Spirra EV.

Normalni Oullim Spirra model pokreće V6 motor s dvostrukim turbo punjačima, dok će ovaj europski dobiti električni pogon. U ovu europsku priču povezan je i Roland Notermans, danski biznismen koji će s nekoliko partnera iz Njemačke pokrenuti novu tvrtku pod nazivom Spirra Europe. Sjedište će biti u Frieslandu u Nizozemskoj. Spirra Europe će se brinuti za izradu šasije i ugradnju elektromotora.

Očekuje se kako će Oullim Spirra EV imati elektromotor snage od 600 konja, te će imati pogon na svim kotačima. Inače, Spirra benzinac ima pogon na stražnjim kotačima.

Svoju bi premijeru Oullim Spirra EV trebao doživjeti iduće godine na 2015 Geneva Motor Showu u ožujku. Već je poznata i cijena, okruglih 200.000 eura. Trebao bi dostojno konkurirati modelima kao što su Exagon Motors Furtive-eGT i Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive.

Oullim Spirra EV - električni superautomobil posebno za Europu

Oullim Spirra EV - električni superautomobil posebno za Europu