Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Zafira Tourer s Flex7 sjedalIMA, prodaja počinje u jesen

Opel Zafira Tourer s Flex7 sjedalIMA, prodaja počinje u jesen


Opel je predstavio novu, treću generaciju Zafire, službeno je nazvavši Zafira Tourer. Naziv Tourer u imenu označava veliki pomak u odnosu na dosadašnji model. Značajno redizajniranim sustavom sjedala Flex7, treća generacija Zafire postavlja nove standarde u fleksibilnosti kabine i kvaliteti.

Automobil dugačak 466 cm će svjetsku premijeru imati na sajmu u Frankfurtu najesen. Odmah poslije toga počinje i prodaja, a na tržištu će ostati i 19 cm kraća aktualna Zafira. No promjena se ne odnosi samo na povećanu mogućnost promjene rasporeda kabine – unaprijeđeno je čitavo iskustvo. Vrhunska kvaliteta, profinjen dizajn i prostranost kabine pridonose opuštenom uživanju u vožnji, baš kao i poboljšano podvozje i inovativne tehnologije koje povećavaju udobnost i sigurnost.

Kada je predstavljena 1999., prva generacija Opel Zafire nije bila samo prvi sedmerosjed u svojoj klasi. Također je postavila nove standarde svojom integriranom fleksibilnošću, bez potrebe za vađenje teških sjedala.

Od 1999. Opel je u Europi prodao dvije generacije Zafira u preko 2,2 milijuna primjeraka. Zajedno s Merivom, vodećim modelom u europskoj klasi malih jednovolumena, Zafira je postavila Opel kao lidera u fleksibilnosti prostora i segmentu jednovolumena.

Vrhunska fleksibilnost glavna je karakteristika nove Zafire Tourer. Opelovi inženjeri značajno su unaprijedili pametan sustav sjedala Flex7. Dok se čitav treći red i dalje može preklopiti tako da bude u ravnini s podom prtljažnika, drugi red sjedala posve je redizajniran: sada više ne u obliku klupe, nego sastavljen od tri odvojena pojedinačna sjedala koja se mogu preklopiti u ravninu i pomicati neovisno jedno o drugome. Svako se sjedalo uzdužno pomiče za 210 mm.

Osim toga, putnici u drugom redu imaju na raspolaganju jedinstven opcionalni Lounge sustav sjedala, koji donosi prostranost i udobnost kao prilikom vožnje u luksuznoj limuzini. Zahvaljujući pametnom mehanizmu preklapanja, naslon središnjeg sjedala u drugom redu preklapa se prema dolje i rotira kako bi putnici na vanjskim sjedalima dobili udoban naslon za ruke.

Uzdužno pomicanje vanjskih sjedala u tom je slučaju povećano na 280 mm, što je 70 mm više nego u standardnoj verziji i 80 mm više nego kod trenutne generacije Zafire. Osim toga, vanjska se sjedala mogu pomaknuti 50 mm bliže sredini kabine što je potpuna novost u ovom segmentu.

Kombinacija uzdužnog i postraničnog pomicanja osigurava prvoklasnu udobnost i jedinstven osjećaj putovanja u ovom ‘dnevnom boravku na kotačima’. Dobiven je maksimum individualnog prostora i ergonomije jer putnici mogu lako mijenjati svoj položaj prema vlastitim željama tijekom putovanja.

Ovaj naglasak na osobnoj udobnosti čini da Zafira Tourer nije samo običan obiteljski automobil. Opelovi dizajneri pretvorili su fleksibilnu unutrašnjost u oazu wellnessa, mjesto za opuštanje i uživanje u prostranosti – bilo da ste na poslovnom putu ili ležernom putovanju s obitelji i prijateljima.

Zahvaljujući prostranosti kabine i fleksibilnom sustavu sjedala, Zafira Tourer nudi 710 litara prtljažnog prostora u konfiguraciji s pet sjedala (što je 65 litara više od trenutne Zafire), te do 1860 litara (+40 litara) kada su sva sjedala preklopljena.

Nudi i puno prostora za pohranu uključujući i revolucionarni višenamjenski sustav FlexConsole, poboljšanje inovativnog sustava FlexRail koji je predstavljen prošle godine s Merivom. Naslon za ruku s integriranim pretincem za pohranu i držač za čaše mogu se pomicati po aluminijskim tračnicama na željenu poziciju čime se omogućuje fleksibilno korištenje prostora za pohranu između prednjih sjedala – dakle upravo tamo gdje je najpristupačniji i najkorisniji.

Druga generacija Opelovog ekskluzivnog integriranog sustava nosača za bicikle FlexFix također ima svoju premijeru u novoj Zafiri Tourer. Do danas se oko 60.000 Opelovih kupaca odlučilo za dodatnu kupnju ovog vrlo hvaljenog nosača koji je integriran u stražnji odbojnik i jednostavno se izvlači kao ladica. Na temelju iskustva s prvom generacijom, ovaj je sustav doživio nadogradnju i sada dolazi s novim elementom za pričvršćivanje s kojim ga je još lakše koristiti.

Nova Zafira dolazi s atraktivnim dizajnom. Prepoznatljiv prednji dio s dvostrukim motivom ‘bumeranga’, koji se proteže od vrha prednjih svjetala do dna svjetala za maglu, karakterističan Opelov središnji nabor i dojmljiva trapezoidalna rešetka stvaraju dinamičan i futuristički izgled. U skladu sa svim ostalim modelima u ponudi, prednja svjetla su u Opelovom tipičnom obliku krila, najbolje vidljivom s uključenim dnevnim svjetlima.

Elegantan i aerodinamičan dizajn karoserije Zafire Tourer ima siluetu koja podsjeća na superbrze vlakove. Središnja linija uzdiže se prema gore u gesti nalik na palicu za hokej te vizualno podiže vozilo, dok Opelova karakteristična ‘oštrica’ oblikuje i donosi osjećaj pokreta bočnoj strani.

Oblik krila prisutan u prednjim svjetlima ponavlja se kod stražnjih svjetala, a dodatno je pojačan korištenjem LED tehnologije. Vodoravna kromirana prečka na kojoj se nalazi Opelov znak proteže se posve do svjetala čime Zafira Tourer dobiva robustan i sportski izgled straga te ostavlja dojam luksuza.

Kada se radi o unutrašnjosti, vidljivost za vozača znatno je povećana zahvaljujući kompletno redizajniranom prednjem rasporedu elemenata: stanjenim A-nosačima, velikim bočnim prozorima i drugačijem smještaju bočnih retrovizora koji se sada nalaze na nosaču vrata.

Kabinom koja odiše visokom kvalitetom dominiraju dinamični skulpturalni oblici i osjećaj prostrane udobnosti. Svijetla i prostrana atmosfera nalik na luksuzni dnevni boravak Zafire Tourer može se dodatno unaprijediti opcionalnim panoramskim vjetrobranskim staklom. Panoramski vjetrobran se spaja s velikim staklenim krovnim prozorom koji se vizualno proteže sve do stražnjeg dijela vozila.

Za opušteno iskustvo vožnje, mehatroničko podvozje Zafire Tourer dizajnirano je kako bi ponudilo izvanrednu razinu udobnosti i sigurnosti. U usporedbi s prethodnom generacijom, značajno su povećani međuosovinski razmak i trag kotača kako bi se dobilo na udobnosti vožnje i dinamičnoj stabilnosti: međuosovinski razmak sada iznosi 2760 mm (+ 57 mm), dok je trag kotača 1584 mm sprijeda (+ 96 mm) te 1588 mm straga (+ 78 mm).

Zafira Tourer ima Insignijinu prednju osovinu s izoliranim podokvirom i McPherson oprugama. Stražnja osovina je jedinstvena u segmentu jednovolumena – kao kod Astre, radi se o kombinaciji polukrute složene osovine s Wattom vezom. Ovakva konstrukcija ima više prednosti: nudi izvanrednu stabilnost/kontrolu, udobnost i izolaciju od buke, a istovremeno je lakša i kompaktnija od multilinka, koji ne bi ostavio dovoljno prostora za smještaj integriranog nosača bicikala FlexFix.

Pametan i posve prilagodljiv sustav kontrole podvozja FlexRide, još uvijek rijetkost u segmentu jednovolumena, povećava udobnost vožnje i sigurnost Zafire Tourer, a funkcionira na zahtjev vozača. Automatski se prilagođava uvjetima na cesti, brzini ulaska u zavoje, pokretima vozila kao i individualnom stilu vožnje kako bi ponudila maksimalnu stabilnost. Ponuđen je izbor između triju postavki: uravnoteženi način Standard, način Tour okrenut udobnosti te Sport za agilniju vožnju.

Nova Zafira dolazi s pregršt sigurnosnim sustava. Prilagodljiva kontrola vožnje (Adaptive Cruise Controle, ACC) temeljena na radaru sa sustavom za kočenje radi izbjegavanja sudara (Collision Mitigating Braking, CMB) je nešto posve novo u Opelovoj ponudi.

Na Zafiri Tourer susrećemo i drugu generaciju sustava prednje kamere Opel Eye. I dalje je tu dobro poznato upozorenje pri napuštanju prometne trake (Lane Departure Warning, LDW), no značajka prepoznavanja prometnih znakova (Traffic Sign Recognition, TSR) znatno je poboljšana i proširena. Tu je i pametan sustav regulacije snopa svjetla (Intelligent Light Ranging system, ILR) koji dodaje novu značajku biksenonskom sustavu AFL+: prilagođava dužinu snopa kratkog prednjeg svjetla udaljenosti spram vozila ispred te ga dodatno stalno prilagođava radi optimizacije osvjetljenja ceste bez zasljepljivanja ostalih sudionika u prometu.

Sa Zafirom Tourer imat ćemo priliku prvi put vidjeti još neke dodatne inovativne sustave pomoći vozačima – upozorenje o mrtvom kutu (Side Blind Spot Alert, SBSA) i naprednu pomoć u parkiranju (Advanced Park Assist, APA).

Prilikom izlaska na tržište Zafira Tourer bit će dostupna s tri verzije 2.0 CDTI common-rail turbo dizelskog motora, koje smo dosad susreli kod Astre i Insignije. Njihova snaga iznosi 81 kW/110 KS i 96 kW/130 KS, dok je verzija s vrha ponude redizajnirana kako bi ponudila 121 kW/165 KS.

Ponuda benzinskih motora sastoji se od dva dimenzijama smanjena i štedljiva 1.4 ECOTEC motora s turbopunjačem sa 88 kW/120 KS i 103 kW/140 KS. Dolaze sa šesterostupanjskim ručnim i automatskim mjenjačem.

Opelova nova tehnologija Start/Stop koja donosi dodatne uštede u potrošnji goriva prilikom gradske vožnje sada se nudi s 1.4 Turbo benzinskim i 2.0 CDTI motorom.

Izvor: Automoto-portal.hr