Testovi - rabljeni


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviTestovi - rabljeniOpel Vectra 1.9CDTI karavan – Solidna krstarica s tek pokojom manom

Opel Vectra 1.9CDTI karavan – Solidna krstarica s tek pokojom manom


Testirali smo rabljenu Vectru treće generacije u karavanskom izdanju koja se pokazala kao razuman izbor za obiteljske potrebe.

 

Godina proizvodnje: 2008.
Stanje putomjera: 72.000 km
Cijena: 67.000kn

Opel Vectra C svjetlo dana ugledala je 2002.godine, a njena karavanska inačica godinu dana poslije. Najveća razlika testiranog modela naspram limuzinske izvedbe je u međuosovinskom razmaku koji je 130 mm duži i broji 2830 mm. Isti definira solidnu udobnost i odlično držanje pravca na autocesti kojem je ovaj model prvenstveno i namijenjen. Motor je stari poznanik iz braka GM-a i Fiata i u izvedbi sa 120 KS jedan je od boljih izbora za ovo vozilo. Okretni moment od 280 Nm dopušta lagodnu vožnju, čak i sa automobilom punim putnika, uzevši u obzir pozamašnu masu od 1585 kg. Može mu se zamjeriti tek nešto veća zeđ, pogotovo u gradskim uvjetima vožnje gdje potrošnja teško pada ispod 9 litara. Na otvorenoj cesti i autocesti zbog odlično proračunatog 6-stupanjskog mjenjača ostvaruju se prosjeci od 6-7 litara. Na zakonski određenoj brzini od 130km/h, motor se vrti tek na 2400okr/min što pridonosi smanjenju buke i udobnosti vožnje. Preciznost izmjene stupnjeva prijenosa je dobra, iako nije na razini elitnih predstavnika, pogotovo Bmw-a serije 3.

 

Masivnosti karoserije i kvaliteti izrade nema se što za prigovoriti. Tipičan je to predstavnik germanske škole izrade automobila. Problem sa korozijom koji je pratio prethodne Vectre, davno je zaboravljena priča. Materijali u unutrašnjosti na visokoj su razini kao i završna obrada. Jedina zamjerka koja se može uputiti je zastarjelost središnje konzole koja dizajnom podsjeća na redizajniranu Omegu B. Prostora na prednjim  sjedalima i stražnjoj klupi ne manjka, a prtljažnik se sa početnih 530 litara, spuštanjem sjedala može se povećati na iskoristivih 1850 litara.

Dinamičke vozne osobine, uz potrošnju, jedini su segment gdje ovaj automobil spada u prosjek klase. Povratne informacije na upravljaču nisu onakve kakve bi se očekivale, a u vožnji se stječe dojam da vozilo nema nikakve sportske pretenzije unatoč multilink stražnjoj koncepciji ovjesa. Konkurenti poput : Forda Mondea, Mazde 6 ili Honde Accord ovu zadaću ipak obavljaju za klasu bolje.

Savjet servisera:
Redizajnirana Vectra nema izraženijih mana i dječjih bolesti. Gumeni oslonci ovjesa znaju platiti danak zbog loših prometnica i uzrok su cvrčcima koji znaju iritirati u vožnji. Moguće točke kvarova na pogonskom agregatu su zamašnjak i DPF filter.

+
Kvaliteta materijala
Prostranost
Solidna udobnost
Dobro proračunat mjenjač

Neprecizan upravljač
Dinamičke osobine
Nešto veća potrošnja

Tehnički podaci: OPEL VECTRA 1.9CDTI KARAVAN

Motor: 4 cilindra, 8 ventila, common rail
Pogon: Prednji
Zapremina: 1910 ccm
Snaga: 120 KS pri 3.500 o/min
Okretni moment: 280 Nm pri 2.000 o/min
Prijenos: šest-stupanjski, ručni
Ubrzanje (0-100 km/h): 11.9 s
Maksimalna brzina: 195 km/h
Dimenzije (dxšxv): 4.839 x 1.798 x 1.500 mm
Zapremina prtljažnika: 530-1850 l
Masa: 1.585 kg
Nosivost: 500 kg
Prosječna potrošnja: 7.8 l/100 km
Gume: 225/55 R17