Novosti Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel: počela proizvodnja novog 2.0 dizelaša sa 170 KS za Insigniju i Zafiru Tourer

Opel: počela proizvodnja novog 2.0 dizelaša sa 170 KS za Insigniju i Zafiru Tourer


U Opelovoj tvornici Kaiserslautern počela je proizvodnja novog 2.0-litarskog dizelskog motora koji će biti dostupan u modelima s vrha ponude – Insigniju i Zafiri Tourer.

Početak proizvodnje obilježioje posjet JimaDeLuce, GM-ova izvršnog potpredsjednika globalne proizvodnje, i Petera ChristianaKüsperta, potpredsjednika prodaje i postprodaje u Opel grupi.
Ultramoderni motor, usklađen sa strogim emisijskim standardima Euro 6, nudi 125 kW/170 KS i impresivan okretni moment od 400 Nm. Novi CDTI odlikuje i znatno smanjena potrošnja i emisija CO2. Razina buke i vibracija toliko je smanjena da motor nudi glatkoću rada dosad nepoznatu u ovom segmentu, u praznom hodu je čak pet decibela tiši od prethodnika.
Ovaj CDTI motor označava početak nove generacije velikih dizelskih motora koje će razviti inženjeri iz Torina i Rüsselsheima, uz pomoć tima iz Sjeverne Amerike.
Tvornica u Kaiserslauternu poznata je kao centar stručnosti za proizvodnju motora te dijelova karoserije i podvozja, a ima dugu tradiciju u konstrukciji motora. Od 1980. godine tu je proizvedeno više od devet milijuna motora. Dizelski motore proizvode od 1982., dok je 1996. podignuta nova tvornica dizelskih motora nakon čega je povećana proizvodnja.