Novosti Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel OnStar – automobili s futurističkim mogućnostima povezivanja

Opel OnStar – automobili s futurističkim mogućnostima povezivanja


Opel će na skorašnjem međunarodnom sajmu automobila u Ženevi uz dvije automobilske svjetske premijere (Karl i Corsa OPC) predstaviti revolucionarnu OnStar uslugu.

Opelove novitete za Ženevu već smo najavljivali, pa ćemo sad ukratko predstaviti i OnStar uslugu, koja ove godine dolazi u Europu i do kraja ove godine zahvatit će kompletnu ponudu Opelovih osobnih automobila.

– Opel OnStar omogućuje nam da korisnicima ponudimo mogućnosti povezivanja s digitalnim okruženjem i najvišu razinu sigurnosti. Opel OnStar učinit će vožnju sigurnijom i opuštenijom – sažeo je opis ove usluge glavni izvršni direktor Opel grupe Karl-Thomas Neumann.  U SAD-u, Kanadi, Kini i Meksiku oko sedam milijuna korisnika već računa na sveobuhvatan sigurnosni paket  s bežičnim hotspotom i brojnim mobilnim i hitnim servisima.

Bez obzira s kakvim je hitnim slučajem vozač suočen na cesti, sustav može ponuditi pomoć, 24 sata dnevno i 365 dana godišnje. Uvijek je dostupan savjetnik. A ako se aktivira zračni jastuk, Opel OnStar se također automatski aktivira.

Presentación-Opel-OnStar

Zajamčene su i informacije o automobilu i pristup njemu. Podacima o vozilu, poput tlaka zraka u gumama ili stanja ulja, može se pristupiti putem aplikacije Opel OnStar za pametne telefone. Putem te aplikacije može se kontrolirati i zaključavanje/otključavanje.

Ako je automobil ukraden, Opel OnStar  će ‘surađivati’ s policijom da bi pronašao ukradeno vozilo. Vrlo je praktična i funkcionalnost dijagnostike vozila: Opel OnStar slat će mjesečno izvješće s najvažnijim podacima i informacijama o vozilu. Moguće je i u bilo kojem trenutku zatražiti dijagnostičku provjeru pritiskom gumba.

Predstavljanjem servisa Opel OnStar svako će Opelovo vozilo postati snažan, mobilni bežični hotspot. Istovremeno se na njega može povezati najviše sedam mobilnih uređaja pa putnici mogu ostati u kontaktu s obitelji i prijateljima putem društvenih medija, streamati filmove ili gledati televiziju putem omiljene aplikacije i igrati igre ili pak vozač može raditi dok je izvan ureda, a u parkiranom vozilu.