Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel najavio skoru proizvodnju novog SUV modela u Rüsselsheimu

Opel najavio skoru proizvodnju novog SUV modela u Rüsselsheimu


U sjedištu Opela u Rüsselsheimu do kraja desetljeća počet će proizvodnja velikog SUV-a, najavila je glavna izvršna direktorica GM-a Mary Barra.

Šefica GM-a ovih je dana posjetila Opel i najavila znatna ulaganja radi proširenja proizvodnje. U Opelov pogon u Rüsselsheimu bit će uloženo 245 milijuna eura radi zadovoljenja preduvjeta proizvodnje novog modela, koji će uz Insigniju biti u vrhu ponude marke.

Najavljeno je također ulaganje više od pola milijarde eura u tvornice za proizvodnju motora i mjenjača u Rüsselsheimu, Kaiserslauternu i Tychom (Poljska), što znači podstrek za Opel u prijelazu na sljedeću fazu svoje ofenzive u predstavljanju novih pogonskih sustava, točnije učinkovitih motora s niskom potrošnjom i mjenjača.

MaryBarra

– Opel je od velike strateške važnosti za GM. Naša ofenziva s 27 novih modela i 17 novih motora imala je vrlo uspješan početak. Dodatna ulaganja će pomoći marki da ponovno zablista i dodatno ojačati našu poziciju u Europi. Sve su to jasni znaci GM-ove predanosti Opelu, Njemačkoj i Europi – rekla je Barra.

Šef Opela Karl-Thomas Neumann najavio je da će se u tvornici u Eisenachu sredinom 2015. oformiti treća smjena. Razlog je velika potražnja za Adamom i novom Corsom. Naime, nova Corsa bilježi 45.000 narudžbi prije službenog tržišnog predstavljanja.