Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Meriva – novi model dolazi s novom generacijom motora i drugim novitetima
Opel Meriva

Opel Meriva – novi model dolazi s novom generacijom motora i drugim novitetima


Nova Opel Meriva je nastavak prethodnog koncepta, a koji je napredovao u svim  elementima. Premijeru je doživjela na sajmu u Frankfurtu.

Opel Meriva je tako dobila novi prednji kraj s nekim elementima nove Opel Insignije, koja je upravo predstavljena na Frankfurtskom sajmu automobila. Elegantnom i bogato kromiranom prednjom maskom i blještavim dizajnom svjetala. Svjetla za dnevnu vožnju i stražnja svjetla sada su dostupna s LED tehnologijom, a rezultat je čist high tech izgled. Profinjeni kromirani ukrasi naglašavaju karakterističnu valovitu liniju prozora, povećavajući Merivinu privlačnost i smještajući je uz bok ADAM-a, Cascade i Insignije.

Osim što mora privlačno izgledati, prvoklasan automobil mora imati i prvoklasan motor. Nova Opel Meriva dolazi s novom generacijom Opelovih dizelskih motora 1.6 CDTI koja je upravo predstavljena sa Zafirom Tourer. Taj ultraprofinjen i tih dizelski agregat – najtiši u svojoj klasi – prvotno će biti dostupan u varijanti sa 100 kW/136 KS i 320 Nm maksimalnog okretnog momenta. Novi motor troši samo 4,4 litre goriva na 100 km i emitira 116 grama ugljikova dioksida po kilometru, što je 10% manje od njegovog prethodnika zapremine 1,7 litara i s 96 kW/130 KS, a nudi i puno bolje ubrzanje i generalne performanse. Tijekom 2014. godine uslijedit će još 1,6-litarskih dizelskih motora, koji će biti još ekonomičniji i imati još nižu emisiju ugljikova dioksida.

Opel Meriva

Osim 1,6-litarskog dizelskog motora, i svi benzinski motori te varijanta LPG nove Merive već su sukladni s budućim strogim ograničenjima koje donosi standard Euro 6. Tako se sada 1,4-litarski benzinski motori (88 kW/120 KS i 103 kW/140 KS) nude i u kombinaciji s prerađenim šesterostupanjskim automatskim mjenjačem s niskim trenjem. Što se tiče peterostupanjskih i šesterostupanjskih ručnih mjenjača, oni su znatno unaprijeđeni i nude još precizniju promjenu brzina uz gladak rad i minimalan napor.

Nova Opel Meriva krasi i novi revolucionarni informacijsko-multimedijski sustav IntelliLink s ugrađeno i brzom navigacijom i govornim upravljanjem lakim za korištenje. Veliki zaslon u boji visoke razlučivosti dijagonale sedam inča nudi izvrsnu čitljivost i lako upravljanje. Na njemu se prikazuju slike sa stražnje kamere, a moguća je uspostava poziva i streaming zvuka putem Bluetootha. Navi 950 IntelliLink standardno dolazi s iscrpnim informativnim kartama koje pokrivaju cijelu Europu, dok se nadogradnje lako preuzimaju putem USB-a.

Opel Meriva