Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Karl je novi mali automobil velikog imena

Opel Karl je novi mali automobil velikog imena


Nakon prilično uspješno prodavanog Opela Adam, došlo je vrijeme za još jedno “jako” muško ime – Opel Karl.

Novi njemački gradski mališan dopunjuje Opelovu ponudu malih automobila koja je vrlo bogata, možda i najjača u toj klasi. S ponosom su novi Opel Karl nazvali ovim imenom, a dobio ga je u čast jednog od sinova Adama Opela. Kako saznajemo, u prodaju će se pojaviti tijekom ljeta 2015. godine.

Uz Opel Karl, ADAM i novu generaciju Corse, pri čemu su svi predstavljeni u manje od 30 mjeseci, Opel će od sljedeće godine imati najjači portfelj u segmentima minija i malih automobila u svojoj povijesti i jedan od najmlađih na tržištu. Ova nova linija minija i malih automobila ispunit će najrazličitije zahtjeve.

Opel Karl 02

Što se dužine tiče, Corsa ima oko 4 metra, ADAM je kraći i ima 3,7 metara, dok je Opel Adam još manji – samo 3,68 metara! Bez obzira na to, Opelovi stručnjaci u uspjeli u ovog mališana ugraditi petora vrata!

Karlovim imenom odaje se počast jednom sinu Adama Opela, čovjeka koji je 1862. osnovao tvrtku. Dok je Adam pretvorio Opel u jednog od najvećih proizvođača bicikala u Njemačkoj, njegovi su sinovi Carl, Wilhelm i Friedrich 1898. započeli automobilsku avanturu i sljedeće godine proizveli svoj prvi automobil.