Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Insignija Country Tourer – nova je vrsta karavana s karakteristikama SUV-a

Opel Insignija Country Tourer – nova je vrsta karavana s karakteristikama SUV-a


Obitelj novih Insignija uskoro će biti upotpunjena jer će u rujnu na Frankfurtskom sajmu automobila svijetu biti predstavljena Opel Insignia Country Tourer.

Inače, bolji poznavatelji Opela znaju i za Insignia Sports Tourer koji je elegantan obiteljski i poslovni karavan, do je Insignija Country Tourer više svestrano orijentirana a zahvaljujući podignutom podvozju moći ćete je voziti i na neasfaltiranim terenima. Zaštitne ploče ispod karoserije sprijeda i straga u kombinaciji s bočnim zaštitnim obrubima blatobrana i pragova daje dodatnu sigurnost u vožnji.

Sa stražnje ćete strane primijetiti dvostruku ispušnu cijev, što znači da je motor i ponešto jači. Radi se o 2-litarskom SIDI turbo benzincem s izravnim ubrizgavanjem koji razvija moćnih 250 konja, a možete odabrati i 2.0 BiTurbo CDTI motor (163KS i 195KS). Oba imaju maksimalni okretni moment od 400 Nm.

Opel Insignija Country Tourer 02

Elektronički kontrolirani 4×4 pogon sastoji se spojke koja radi prema Haldex principu, te elektronički kontroliranog diferencijala s ograničenim proklizavanjem koji osigurava trakciju na asfaltiranim i neasfaltiranim podlogama. Stalno se prilagođava prevladavajućim cestovnim uvjetima te neprimjetno mijenja raspodjelu okretnog momenta od 0 do 100% između prednje i stražnje osovine te stražnjih kotača. Glavna je prednost tog sustava što se sve to dešava i prije nego kotač počne proklizavati uslijed pomanjkanja trenja, primjerice na mokroj cesti ili onoj prekrivenoj snijegom. U kombinaciji s elektronički kontroliranim FlexRide premium podvozjem, ovaj sustav pogona na sve kotače postavlja nove standarde u vremenu reakcije i kontroli vozila.

Cijene i pojedinosti o opremi bit će objavljeni na datum početka primanja narudžbi, što znači na svjetskoj premijeri 10. rujna na sajmu IAA u Frankfurtu.